Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012




Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Αναζητείται λύση για το υψηλό κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ



Με διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής για τα ιατρικά ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, η κοστολόγηση της οποίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με το παρελθόν (μέσω του «184» η χρέωση ήταν 0,03 ευρώ, ενώ τώρα ξεκινά από 0,99 ευρώ έως από 1,18 ευρώ ανά κλήση), απάντησε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Σαλμάς σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκ νέου μια γραμμή -«νέου τύπου 184», την αποκάλεσε-  προκειμένου να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά από διαπραγμάτευση με τις εταιρίες εξασφάλισε έκπτωση 10% ώστε καμία χρέωση να μην ξεπερνά το ένα ευρώ. 

Όπως εξήγησε, όταν ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα βρήκε ήδη ολοκληρωμένη την διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε καθώς όλες οι εταιρείες έκαναν χρήση της δυνατότητας χρέωσης στην ανώτατη προβλεπόμενη τιμή, η οποία μπορεί και ξεπερνά το 1 ευρώ.

Ο κ. Σαλμάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μελέτησα τη σύμβαση. Δίνει την δυνατότητα ώστε το ανώτατο πλαφόν να είναι πάνω από 1 ευρώ. Όλες οι εταιρείες πήγαν στην ανώτατη τιμή. Δεν λειτούργησε ο ανταγωνισμός. Η αίσθησή μου είναι πως είναι ακριβά». Για το θέμα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη για να αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για το θέμα αυτό.

Η κυβέρνηση αναζητά σχέδιο για τη διάσωση του ΕΟΠΥΥ



Tρόπους για να κάμψει το μέτωπο κινητοποιήσεων που έχουν ανοίξει φαρμακοποιοί και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, αλλά και για να δώσει «ανάσα» στα χρονοδιαγράμματα πληρωμών του οργανισμού προς τους παρόχους υγείας αναζητά εναγωνίως το υπουργείο Υγείας. Δύο είναι τα σχέδια τα οποία επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με δεδομένη την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξοφλεί τους παρόχους υγείας εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών που είχε καθοριστεί αρχικά. Το πρώτο αφορά στη διεύρυνση της πίστωσης που δίνεται από τις φαρμακοβιομηχανίες προς τις φαρμακαποθήκες και ακολούθως στα φαρμακεία.

Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ζήτησε από τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακευτικών εταιρειών να δίνουν μεγαλύτερη πίστωση προς τις φαρμακαποθήκες, τουλάχιστον δύο μηνών. Παράλληλα προτάθηκε η επιμήκυνση του συνολικού χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και η πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ στις 90 ημέρες.

Σκληραίνει η κόντρα φαρμακοποιών - γιατρών με ΕΟΠΥΥ



Την πλήρη ρήξη φαρμακοποιών και γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ επιβεβαίωσαν με σημερινές τους δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. 

«Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα λύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ στην κρατική τηλεόραση, υπεραμυνόμενος της απόφασης των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Να δώσουν λύσεις», πρόσθεσε, «έχουμε προτείνει λύσεις αναίμακτες, δεν θέλουμε λεφτά θέλουμε συμψηφισμό [...] Το πρόβλημα είναι ότι όλα μετατίθενται στο μέλλον». 

Roche Diagnostics: Μοριακός έλεγχος του Iού του Δυτικού Νείλου (WNV)



Η εταιρεία Roche πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ελέγχων με μοριακές τεχνικές για πάνω από 25 χρόνια, είναι κάτοχος της πατέντας της μεθοδολογίας της Real Time PCR, η οποία αποτελεί παγκοσμίως την πρότυπο μέθοδο αναφοράς (goldstandard) στον Μοριακό Έλεγχο για τις Αιμοδοσίες συμπεριλαμβανομένου και του Ιού του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus).

Στην Ελλάδα, από το 2010 που έκανε την εμφάνιση του ο Ιός του Δυτικού Νείλου (WNV), οι μελέτες γενετικού χαρακτηρισμούτου ιού που έγιναν από τις έγκριτες πανεπιστημιακές ομάδες του ΑΠΘ, κατέδειξαν ότι ο τύπος του ιού που εμφανίζεται στην Ελλάδα είναι ο lineage 2. ¹ ²