Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Αποτελέσματα αξιολόγησης της ποιότητας υπηρεσιών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ


Έρευνα για τη μέτρηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του υπουργείου Υγείας με τη συνεργασία Ομάδας Εργασίας για τις διαδικασίες ποιότητας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, η οποία συγκροτήθηκε από τον πρώην γενικό γραμματέα Υγείας, υποψήφιο βουλευτή με το ΠαΣοΚ στη Β' Περιφέρεια Αθηνών, κ. Ν. Πολύζο.

Το 85% των γιατρών συνεχίζει να αναγράφει την εμπορική ονομασία των φαρμάκων


Καθημερινή | Πεννυς Mπουλουτζα

Aνεφάρμοστο παραμένει το μέτρο της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία. Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του μέτρου, περίπου 85% των γιατρών συνεχίζουν να γράφουν στις συνταγές την εμπορική ονομασία των σκευασμάτων λόγω, αφενός, της καθυστέρησης προσαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο νέο μέτρο και, αφετέρου, της μη συμμόρφωσης των γιατρών στις σχετικές οδηγίες. Το θετικό είναι η στροφή που καταγράφεται προς τη συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων, καθώς όλο και περισσότεροι γιατροί αντικαθιστούν για τις δέκα σε μεγαλύτερη κατανάλωση δραστικές ουσίες, τα πρωτότυπα φάρμακα που έχει λήξει η πατέντα τους με ισοδύναμά τους αντίγραφα.

Προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ για τα γενόσημα


Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων, χαρακτηρίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τους ευρωπαϊκούς νομικούς κανόνες, ενώ παράλληλα τονίζει ότι καταργεί το δικαίωμα ελεύθερης συνταγογράφησης.