Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Αναστέλλεται το μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική ουσία πριν καλά καλά ξεκινήσει…


Αναστέλλεται προτού καλά καλά ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου συνταγογράφησης με δραστική ουσία μετά το αλαλούμ που επικράτησε στα φαρμακεία, εφόσον δεν υπήρχαν λίστες με τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα ενώ  στα δελτία των ηλεκτρονικά συνταγογραφημένων συνταγών δεν υπήρχε πρόβλεψη για ειδικό πλαίσιο στο οποίο να αναγράφεται η δραστική ουσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ το φαινόμενο είναι φυσιολογικό αφού πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη. Η ημερομηνία επανέναρξης  της εφαρμογής του μέτρου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης άφησε  αιχμές για προεκλογικά παιχνίδια από βουλευτές αλλά και άλλους παράγοντες της υγείας που κάνουν λόγο δυσλειτουργία του νεοσύστατου φορέα.

Ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ και θα κοινοποιηθεί στην ΗΔΙΚΑ, για  να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές, ενώ θα ρυθμιστεί και το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να υπάρχουν πεδία στα δελτία των συνταγών όπου θα αναγράφεται και η δραστική.

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Αδελφοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Βερολίνου

Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα υγείας, δραστηριοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και η διαχείριση της ιατρικής μετανάστευσης ελλήνων γιατρών αποτέλεσαν θέματα της συνάντησης των δύο ιατρικών συλλόγων στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η πράξη αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είχε ως στόχο τη δημιουργία πολιτικών υγείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Στα γραφεία του Ι.Σ. Βερολίνου από αριστερά ο επίτιμος Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Σ. Ρηγάκης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Βερολίνου κ. G. Jonitz και μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ. Βερολίνου  
Κατά την επίσκεψή στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος, κος Γιώργος Πατούλης και  οι λοιποί εκπρόσωποι του ΙΣΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του ΙΣ Βερολίνου, κο Güntner Jonitz και αρκετά στελέχη του ΔΣ του Συλλόγου για το παρόν και το μέλλον της υγείας, μέσα από τα πρότυπα της ισχυρότερης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης. Σε άκρως φιλική και συναδελφική ατμόσφαιρα, διεξήχθη ένας ουσιαστικός διάλογος σε ό,τι φορά τα καίρια θέματα της Υγείας και τα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών.

Αδύνατον να εκτελεστούν συνταγές με γενόσημα λένε οι φαρμακοποιοί


Από τη χθες, 2 Απριλίου, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούνται να συνταγογραφούν βάσει της δραστικής ουσίας των φαρμάκων κατ' εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα γενόσημα.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, αφού δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν το νέο καθεστώς συνταγογράφησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Επίσκεψη Λοβέρδου στη Σουηδία. Θέμα των συζητήσεων τα υγειονομικά προβλήματα από την παράνομη μετανάστευση


Ο Έλληνας Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από την Πρέσβυ της Ελλάδος στη Σουηδία, κα Αλίκη Χατζή, πραγματοποίησε χθες, 2 Απριλίου 2012, επίσκεψη εργασίας στην Στοκχόλμη, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (E.C.D.C.) κατά την οποία συζήτησε με τον Διευθυντή του Κέντρου, Dr. Marc Sprenger και επικεφαλής της Μονάδας Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης, Dr. Denis Coulombier.
Στην ατζέντα των συζητήσεων περιελήφθησαν τα ακόλουθα θέματα:

Roche and Genentech report positive breast cancer trial data


Roche and Genentech have reported positive new clinical trial data showing the efficacy their new drug trastuzumab emtansine can provide against breast cancer.

Data from Emilia, the first randomised phase III study of the investigational compound, has indicated that the drug can offer significant progression-free survival improvements compared to an alternative combination therapy.

Roche to submit Herceptin successor to regulators


Roche has said it will submit its new breast cancer drug trastuzumab for regulatory review in the US and Europe later this year.  The decision is based on new Phase III data that showed patients treated with HER2-positive metastatic breast cancer taking trastuzumab (TDM-1), lived significantly longer without their disease getting worse.

The drug is seen as a successor to Roche’s ageing HER2+ breast cancer drug Herceptin (trastuzumab), which made Roche $5.3 billion in sales last year.