Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σύγκρουση κυβέρνησης-φαρμακοβιομηχανίας


Σαράντης Μιχαλόπουλος & Ειρήνη Σωτηροπούλου | EurActiv.com

Για την «έλλειψη διαθεσιμότητας φαρμάκων στην Ελλάδα», πρόκειται να συζητήσει το επικείμενο Συμβούλιο Υγείας της ΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της πολυεθνικής εταιρείας ROCHE, σχετικά με την απόφαση της τελευταίας να αποσύρει από την αγορά ζωτικής σημασίας φάρμακο για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Από την πλευρά της, η ROCHE αποφάσισε να αποσύρει το εν λόγω φάρμακο από τον κατάλογο των συνταγογραφημένων φαρμάκων, γεγονός που σημαίνει ότι το κόστος του δεν μπορεί πλέον να καλύπτεται από το κράτος.
Σημείο τριβής αποτέλεσε το νέο μέτρο που εισήγαγε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ως μέρος της συμφωνίας διάσωσης με τους δανειστές, πλήττοντας τη φαρμακοβιομηχανία με  την επιβολή μέχρι 25% υποχρεωτικής έκπτωσης για τα νέα φάρμακα που χορηγούν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, προκειμένου να εισέλθουν στις αγορές.