Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΑ


Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) να καλεί τους γιατρούς να συνεχίσουν να συνταγογραφούν όπως κάνουν μέχρι σήμερα, παρά τις οδηγίες της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να ξεκινήσουν από χθες να συνταγογραφούν όλοι στα συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Μέσω e-mail και sms που στάλθηκαν αιφνιδιαστικά στους γιατρούς, άλλαξε  ο τρόπος συνταγογράφησης. Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ κλήθηκαν να συνταγογραφούν (από χθες) ως να είναι συμβεβλημένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του ΕΟΠΥΥ χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση και χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν παραλάβει τα νέα συνταγολόγια και επανέλαβε ότι ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην τα παραλάβουν. Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να συνταγογραφούν όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην υπακούσουν στις «πρόχειρες εντολές των δοτών διοικητών». Καλεί επίσης τους φαρμακοποιούς, μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, να αγνοήσουν τα sms του ΕΟΠΥΥ και να συνεχίσουν κανονικά να δέχονται τις συνταγές των γιατρών.