Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Top 10 Pharma Layoffs of 2012



FierceBiotech | John D Carrol, Editor-in-Chief

By the beginning of 2012, the pharma industry had endured one of the biggest shakeouts in the industry's history. Tens of thousands of jobs had been eliminated, and most employees had good reason to fear they would be next. Just after the New Year, PharmaIQ reported that a survey revealed that 44% of the people they contacted were afraid of losing their jobs.

Tα Φαρμακεία στο Ηράκλειο μαζεύουν υπογραφές και κλείνουν!

Λουκέτο φαίνεται πως βάζουν και πάλι τις επόμενες ημέρες οι φαρμακοποιοί της πόλης μας, οι οποίοι μέσα από το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το CretePlus.gr, μαζεύουν υπογραφές για να ισχυροποιήσουν την απόφασή τους!

Φαρμακοβιομηχανία: Ασύμφορη η παραγωγή φαρμάκων μετά το νέο δελτίο τιμών



Βίκυ Κουρλιμπίνη

Ένα βήμα πριν την απόφαση για απόσυρση πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την αγορά φαίνεται να βρίσκεται η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αν τελικά ισχύσουν οι τιμές – ειδικά για τα γενόσημα που κυκλοφόρησαν μετά το 2000- που καθόρισε ο ΕΟΦ και ενέκρινε ο αναπλ. υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς.

Παράγοντες της αγοράς του φαρμάκου εκτιμούν πως με τις οριζόντιες και σε αρκετές περιπτώσεις άδικες οριζόντιες μειώσεις που αποφασίστηκαν, καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις οικονομικά ασύμφορη η κυκλοφορία ελληνικών γενόσημων φαρμάκων από τις βιομηχανίες, καθώς η τιμή που δίνει το νέο δελτίο τιμών βρίσκεται οριακά κοντά ή ακόμη και κάτω από το κόστος της παραγωγής.

Ιοί των υπολογιστών μολύνουν και ιατρικά μηχανήματα

Στα νοσοκομεία και στα ιατρεία δεν κυκλοφορούν μόνο πραγματικοί ιοί που μολύνουν ανθρώπους, αλλά και τεχνητοί ιοί που «μολύνουν» μηχανήματα. Ο ηλεκτρονικός ιατρικός εξοπλισμός μολύνεται όλο και πιο συχνά από ιούς υπολογιστών και άλλα κακόβουλα προγράμματα λογισμικού, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Οι ειδικοί εκφράζουν πλέον φόβους ότι ο κίνδυνος μπορεί δυνητικά να γίνει τόσο σοβαρός, ώστε να κινδυνεύουν ακόμα και οι ασθενείς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό (που να έχει αποδοθεί συγκεκριμένα σε τέτοια αιτία).


Οι σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το BBC, αναφέρθηκαν σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που διοργανώθηκε στο δημόσιο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST).