Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αναμένονται εξελίξεις στη Novartis


 Ιατρικός Τύπος | Ανθή Αγγελοπούλου

Το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν στην ελληνική αγορά, εξαναγκάζει όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να κοιτάξουν με άλλο μάτι την προσέγγιση τους προς αυτήν. 

Έτσι λοιπόν, μια δυνατή εταιρεία όπως η Novartis βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό το δίλλημα των οικονομικών εξελίξεων, αφού η ίδια ως εταιρεία έχει προσφέρει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ σε κοινωνική προσφορά και εργασία στο κράτος, ενώ αντίθετα το κράτος της οφείλει από συνεργασίες χρόνων. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή τα χρέη από τον ΕΟΠΥΥ προς την εταιρεία φτάνουν τα 90 εκατ. ευρώ, τα οποία κάθε μήνα αυξάνονται κατά 10 εκατ. ευρώ, αφού το κράτος εξακολουθεί να αγοράζει τζάμπα!

Η υγεία στο μικροσκόπιο της Τρόικας


Η φαρμακευτική δαπάνη, η περίφημη διοικητική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ με την υλοποίηση των διασυνδέσεων και των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, οι προμήθειες νοσοκομειακών υλικών και ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποτελούν τα SOS θέματα του χώρου της υγείας τα οποία θα μονοπωλήσουν και τη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

 Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σταθερά στο μικροσκόπιο της Τρόικας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να αναζητούν με επιμονή, υπομονή και διεισδυτικότητα τις κοστοβόρες εστίες του χώρου της υγείας. Τα κατώτερα κλιμάκια της τρόικας έχουν «καταλάβει» από τις αρχές της εβδομάδας τον 2ο όροφο του υπουργείου, ζητώντας στοιχεία, πίνακες, αρχεία, κάθε υλικό που θα τους επιτρέψει να αξιολογήσουν την πορεία των μέτρων του εφαρμοστικού νόμου.