Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Δωροδοκία Ελλήνων γιατρών από αμερικάνική εταιρία ιατρικών μηχανημάτων


Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) κατηγόρησε την εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew για δωροδοκία γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας για δέκα χρόνια. Η εταιρεία θα πληρώσει ως πρόστιμο πάνω από 22 εκατ. δολάρια, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τη SEC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι θυγατρικές εταιρίες της Smith & Nephew χρησιμοποιούσαν μία εταιρεία διανομής, η οποία δημιούργησε ένα «παράνομο ταμείο» για να κάνει πληρωμές σε γιατρούς που εργάζονταν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να κερδίζουν δουλειές.

«Οι θυγατρικές της Smith & Nephew επέλεξαν τον δρόμο της διαφθοράς αντί του δίκαιου και έντιμου ανταγωνισμού», δήλωσε η κ. Κάρα Μπροκμάγιερ, επικεφαλής της μονάδας της SEC κατά της χρήσης πρακτικών διαφθοράς στο εξωτερικό, προσθέτοντας: «Η SEC θα συνεχίσει να αποδίδει ευθύνες σε εταιρίες, καθώς ερευνούμε τη βιομηχανία ιατρικών μηχανημάτων για αυτό τον τύπο παράνομης συμπεριφοράς».

Διαβάστε τι λέει τώρα η εταιρία

Νέο κούρεμα με την «ψιλή» στο κέρδος των φαρμακοποιών


Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών μπαίνει για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο των δανειστών της χώρας, οι οποίοι επιμένουν για νέο κούρεμα. Παράλληλα εντείνουν τις πιέσεις για διεύρυνση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων. 

Το νέο σχέδιο του Μνημονίου για τον τομέα της Υγείας προβλέπει την αναπροσαρμογή του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, με στόχο τη μείωση του συνολικού περιθωρίου κέρδους κάτω από το 15%.

Μέχρι τα μέσα του μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.


Το νομοσχέδιο προβλέπει αναθεώρηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα και μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κάτω από το 15%. Περικοπές 8% προβλέπονται και στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων.

Οι διοικήσεις θα μπορούν να μετακινούν προσωπικό και γιατρούς ελεύθερα στο σύστημα, ενώ το 40% των φαρμάκων που θα χορηγούνται να είναι γενόσημα. Την τήρηση του προγράμματος θα ελέγχουν εξωτερικοί ελεγκτές.

Εuromedica: Νέα στρατηγική εισόδου σε αγορές του εξωτερικού


Η Διοίκηση της Euromedica προχώρησε στην στρατηγική επανατοποθέτηση του επιχειρηματικού προσανατολισμού του Ομίλου, με στόχο την θεμελίωση των προϋποθέσεων εκείνων που θα διασφαλίσουν την επιτυχημένη εμπορική του παρουσία και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Κατά την εκπόνηση του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού, η Διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε να αναδείξει σε βασικό στόχο την είσοδο και εδραίωση σε νέες γεωγραφικές αγορές, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τόσο τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά, όσο και τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Euromedica, όπως η τεχνογνωσία και η καινοτομία, τα οποία τις επιτρέπουν να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας διεθνών προδιαγραφών.