Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σκοτώνονται Σαλμάς - Τούντας, μένουν χωρίς φάρμακα οι ασθενείς



Ελευθεροτυπία | Δήμητρα Ευθυμιάδου


Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια στην Υγεία, με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τις νέες τιμές που προκαλούν πια σοβαρά προβλήματα στη δημόσια Υγεία. Οι ελλείψεις ακόμη και σε βασικά φάρμακα είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανείς, ενώ αρχίζουν σταδιακά να εξαφανίζονται από την αγορά και σοβαρά φαρμακευτικά σκευάσματα που απευθύνονται σε βαριά νοσήματα. Αιτία, οι λανθασμένες τιμές που έχουν δοθεί με την υπογραφή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. 


Όμως η αναταραχή αυτή στο χώρο του φαρμάκου, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή βαριά πασχόντων, έχει φουντώσει την κόντρα μεταξύ του Μ. Σαλμά και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Γιάννη Τούντα. Και αυτό διότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν διστάζει να επιρρίπτει ευθύνες στον ΕΟΦ για τις καθυστερήσεις στην τιμολόγηση των φαρμάκων, αλλά και για τα λάθη που έχουν καταγραφεί, με συνέπεια φαρμακευτικές εταιρείες να αποσύρουν σκευάσματά τους από την ελληνική αγορά. 

«Γρηγορόσημο» 500 ευρώ για ταχύτερη αξιολόγηση κλινικής μελέτης



Ημερησία | Ελένη Πετροπούλου

«Γρηγορόσημο» ύψους 500 ευρώ θα καταβάλουν στα νοσοκομεία οι φαρμακευτικές εταιρείες για την αξιολόγηση του φακέλου κατάθεσης και διενέργειας κλινικής μελέτης. Αλλά και το 10% επί του συνολικού κόστους της μελέτης θα εισπράττεται από το νοσοκομείο, ενώ προβλέπεται και επιπλέον 5% ως bonus για τα ιδρύματα εκείνα τα οποία επιδεικνύουν αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην προώθηση των κλινικών μελετών.


Αυτά περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση που έδωσε στην δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος σε συνεργασία με τον τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας Κωνσταντίνο Δημόπουλο, παρουσίασαν πρόσφατα το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες.