Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Τέρμα» η δραστική ουσία



Capital | Βίκυ Κουρλιμπίνη


Το «πράσινο φως» στους γιατρούς να μπορούν να αναγράφουν, εκτός από τη δραστική ουσία, και την εμπορική ονομασία του σκευάσματος, αλλά μόνο για τα γενόσημα φάρμακα, έδωσε το υπουργείο Υγείας. Μια απόφαση που θεωρείται υπέρ της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία κατά κύριο λόγο παράγει γενόσημα και είδε τις πωλήσεις της να περιορίζονται αισθητά τα τρία τελευταία χρόνια εξαιτίας της υποχρεωτικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, που χειρίζεται την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχει ενεργοποιηθεί η πρόταση εμπορικής ονομασίας σε γενόσημα φάρμακα στην εμφάνιση και εκτύπωση συνταγής. Διευκρινίζεται ωστόσο πως «η πρόταση της εμπορικής ονομασίας δεν αποτελεί ‘συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία’ και επομένως δεν προσμετρείται στο 15% της αξίας συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία του ιατρού. Επιπλέον δεν δεσμεύει τον φαρμακοποιό ή τον ασθενή στην εκτέλεση της συνταγής. Η τροποποίηση έγινε κατ΄ εφαρμογή της εγκυκλίου με Α.Π. Γ5/οικ. 26225/8-4-2015 του Υπουργού Υγείας». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι γιατροί έχουν πλέον τη δυνατότητα να προτείνουν στους ασθενείς συγκεκριμένη ονομασία γενόσημου φαρμάκου, εντούτοις η αποζημίωση του φαρμάκου από τα ασφαλιστικά ταμεία θα εξακολουθήσει να γίνεται με γνώμονα το φθηνότερο γενόσημο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Menarini: 25 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα



Έντονα αναπτυξιακή πορεία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά η ιταλική φαρμακευτική Menarini. Σήμερα η Menarini Hellas συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα και απασχολεί 187 εργαζόμενους.

Με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της Menarini στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γ. Συκιανάκης, δήλωσε ότι: «Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην Menarini Hellas δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, επιλέγοντας και διαθέτοντας πρωτότυπα και καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που καλύπτουν σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες συνεισφέροντας θετικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας». Σημείωσε επίσης ότι «διαθέτοντας άρτια οργάνωση και διασφαλίζοντας υψηλά λειτουργικά πρότυπα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσφορά μας στην προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».