Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

H έκθεση του επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε., Horst Reichenbach για την υγεία.


Ομάδα δράσης για την Ελλάδα
Δεύτερη τριμηνιαία έκθεση

(Μάρτιος 2012)




3.4. Δημόσια υγεία

Κύριες εξελίξεις:

Όπως στα περισσότερα Κράτη Μέλη της ΕΕ, υψηλό ποσοστό δημοσίων δαπανών διατίθεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του ελληνικού συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μπορεί να βελτιωθεί. Η μεταρρύθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι αποφασιστικής σημασίας, τόσο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο και για την κοινωνική πρόνοια.

Η Ελλάδα ζήτησε τεχνική βοήθεια για την αποτελεσματική τιμολόγηση των φαρμάκων, την ορθή λογιστική και παρακολούθηση των δαπανών (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης), τη δημιουργία του ενοποιημένου ταμείου ασθενείας, τον εκσυγχρονισμό των δημσίων συμβάσεων, της τιμολόγησης και της διοίκησης, και τη συγκέντρωση και εξειδίκευση των νοσοκομείων και υπηρεσιών του ΕΣΥ, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την κινητικότητα του προσωπικού.

Ψηφίστηκε διάταξη με την οποία γιατροί θα εργάζονται με «μπλοκάκι»


Διάταξη η οποία προβλέπει τη δυνατότητα Νοσοκομείων του ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας και του ΟΚΑΝΑ, να συνεργάζονται με γιατρούς υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, ψηφίστηκε σήμερα στην τροπολογία για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τους Ένοπλους Φρουρούς στα Εμπορικά Πλοία.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, επισήμανε πως για το περιεχόμενο της τροπολογίας έχει γίνει κατ΄επανάληψη συζήτηση στη Βουλή και πως στόχος της διάταξης αυτής είναι να καλυφθούν ανάγκες σε νοσοκομεία για τα οποία αν και έχει γίνει προκήρυξη, δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι γιατροί να εργαστούν.

Την απόσυρση της τροπολογίας που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», είχαν ζητήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τροπολογία είχε διαφωνήσει και ο βουλευτής Κώστας Γείτονας.

Κλειστό λόγω απεργίας την Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο «Σωτηρία»...


Κλειστό θα παραμείνει την Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο "Σωτηρία", καθώς γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις «μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», όπως υποστηρίζουν, ενώ ζητούν «πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία... μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου».

Την ίδια μέρα, γιατροί και εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα.

Why the Future of Healthcare Will Require Unlearning


Futurist Jack Uldrich bends minds and pushes us toward wisdom through unlearning what we think we know about health care. Find out how challenging our assumptions can lead to better treatment. 

Δείτε το σχετικό video...



Cegedim Strategic Data (CSD) reports a decline of more than 3% in worldwide audited pharmaceutical marketing investments for 2011


Paris, March 14, 2012 – Cegedim Strategic Data (CSD), leading provider of healthcare market research and worldwide promotional audits, has released worldwide audited channel spending figures for full year 2011. 

According to CSD, worldwide investment on sales force and other marketing channels was down 3.4% to just over US $92 billion at constant local currency exchange rates compared to full year 2010. Growth in China, Latin America and other emerging markets was offset by cuts in sales and marketing in the USA, Japan, and major European markets.