Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012



Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

44% of pharma employees are worried about losing their jobs.

Though the broader economy is showing signs of picking up, a survey of drug company execs suggests that the era of pink slips continues to bedevil the pharma industry. PharmaIQ's "The Big Pharma Recession Report” found that 44% of pharma employees are worried about losing their jobs.

Πέρασε από το υπουργικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας


Πηγή: iatronet.gr

Διατάξεις για το ωράριο των φαρμακοποιών και την ανάθεση της αρμοδιότητας τιμολόγησης των φαρμάκων στον ΕΟΦ, περιλαμβάνει το πολύνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που πέρασε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο.
Η διάταξη για τα φαρμακεία αναφέρει τα εξής:

'Όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή καθώς και το Σάββατο.

Φαρμακοποιοί, οι οποίοι, κατόπιν επιλογής τους, επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζομένου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο Περιφερειάρχη μέχρι την 20ή Μαΐου και την 20ή Νοεμβρίου κάθε έτους, προκειμένου να λειτουργούν κατά το πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους αντίστοιχα.

Εκρηκτική είναι η συσσώρευση χρεών στο ΙΚΑ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Τα χρέη αγγίζουν πλέον το μισό δις ευρώ. Ο ΣΦΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αν η Πολιτεία δεν διευθετήσει το πρόβλημα υπάρχει άμεσος κίνδυνος ομαλής τους τροφοδοσίας σε φάρμακα.

Η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου ειδικά στο ΙΚΑ, το οποίο φαίνεται έχει κηρύξει άτυπα στάση πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΣΦΕΕ από τα μέλη του στις 31-12-2011η κατάσταση είναι δραματική:

Είδος υπό εξαφάνιση η εγχώρια παραγωγή φαρμάκων

Δραματική έκκληση απευθύνει την ύστατη ώρα η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αναφορικά με τα -καταστροφικά για την εγχώρια παραγωγή- μέτρα που ευαγγελίζεται το νέο Μνημόνιο. Και αυτό γιατί αντίθετα με κάθε λογική εξοικονόμησης και εξορθολογισμού των δαπανών, τα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι Τροικανοί «φίλοι» μας στοχεύουν αποκλειστικά στην εξαφάνιση της εγχώριας παραγωγής και την περαιτέρω προστασία και αύξηση των εισαγόμενων αναδεικνύοντας εαυτούς σε στυγνούς αντιπρόσωπους των μεγαλοεισαγωγέων φαρμάκων.

Τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι το αποτέλεσμα των περσινών αλλεπάλληλων μειώσεων τιμών εξανεμίστηκε, σε λίγους μήνες από την υποκατάσταση σε ποσοστό που ξεπέρασε το 40%. Κάτι που όλοι πλέον παραδέχονται ότι αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία των αυξημένων δαπανών όπως τονίστηκε πρόσφατα από τον ΕΟΦ.
Θα έπρεπε να ενδιαφέρονται επίσης για το δραματικά ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο φαρμάκων που φθάνει τα τελευταία χρόνια τα 3 δις €, μέγεθος που αποτελεί την πλέον απτή απόδειξη της εξάρτησης της χώρας από τα εισαγόμενα φάρμακα.

UCB and Nodality agree drug development alliance

UCB is to utilise an innovative profiling platform from biotechnology firm Nodality to support its drug development programmes over the coming years.

Under the terms of a newly-agreed collaborative arrangement, UCB will use Nodality's proprietary Single Cell Network Profiling (SCNP) technology to assist in the development of several compounds, focusing initially on immunology disorders.

Bristol-Myers Squibb completes Inhibitex takeover

Bristol-Myers Squibb has completed its takeover of Inhibitex, finalising a process that was originally commenced in January 2012.

The organisation has acquired all remaining outstanding shares in Inhibitex common stock for around $2.5 billion (1.59 billion pounds) or $26 per share, following approval from both sets of shareholders last month.