Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος ΣΦΕΕ: «Το «κούρεμα» στα φάρμακα θα φέρει «κούρεμα» στην απασχόληση»

 
Για όλους και για όλα μιλά στη συνέντευξή του στο healthreport.gr ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κωνσταντίνος Φρουζής. Για την κουρεμένη φαρμακευτική δαπάνη, τον υπερδιπλασιασμό της συμμετοχής των ασθενών, τις εκλογές στο ΣΦΕΕ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έρθει στην εξουσία.
Ο κ.Φρουζής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι δεν αποτελεί απλά μια απειλή ότι η μειωμένη δαπάνη στα φάρμακα θα φέρει μείωση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

Απαντά για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση τι θα γίνει με τη φαρμακευτική αγορά, ενώ περιγράφει πως θα εξελιχθεί κατά την άποψή του η θεραπεία των ασθενών με τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Τέλος απαντά στο τι θα πράξει ο ίδιος στις επερχόμενες εκλογές του Συνδέσμου.  
 


Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Πρόεδρου του ΣΦΕΕ Κωνσταντίνου Φρουζή στο healthreport.gr

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά φαρμάκου. Γιατί θεωρείτε ότι η δραστική ουσία δεν συμφέρει τους ασθενείς?

Φυσικά και η πρωτογενής θεραπεία των ασθενών βασίζεται πάνω στη δραστική ουσία κάθε φαρμάκου. Όμως όπως όλοι οι επιστήμονες σημειώνουν και όλες οι έρευνες αποδεικνύουν, ένα φάρμακο δεν είναι μόνο η δραστική του.

Και όταν μιλάμε για αντίγραφα βασισμένα στη δραστική θα πρέπει να γνωρίζουμε και  τις διαδικασίες αντιγραφής – αναπαραγωγής, τα έκδοχα και τις βασικές συνθήκες εγγυημένης ποιότητας.

Όλοι οι ασθενείς και ειδικά οι χρόνιοι, συχνά ρυθμίζονται με δυσκολία με έναν πολύ συγκεκριμένο συνδυασμό θεραπειών. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η αλλαγή του συνδυασμού αυτού και ο συνεχής πειραματισμός με τα όποια νέα φάρμακα -γιατί και το αντίγραφο είναι ένα άλλο φάρμακο- το πιθανότερο είναι να απορυθμίσει τον ασθενή.

Κι αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της πορείας της ασθένειας, αλλά και στα κόστη που προκαλεί αυτό. Επίσης δεν αποκλείεται και η μη συμμόρφωση ή η απορρύθμιση και η αναγκαστική κατεύθυνση του στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, γεγονός ακόμα πιο σημαντικά κοστοβόρο για το Σύστημα υγείας.