Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από σήμερα


Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 280-310 εκ. ευρώ αναμένεται από το νέο δελτίο τιμών που θα εκδοθεί σήμερα Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας.

Για πρώτη φορά το δελτίο τιμών φαρμάκων κατηγοριοποιεί το σύνολο των σκευασμάτων ανά δραστική ουσία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενστάσεις και η αναζήτηση λαθών, τα οποία θεωρούνται αναμενόμενα εξαιτίας του εύρους των τροποποιήσεων στον τρόπο τιμολόγησης.

Αντιδρούν οι γιατροί για τη νέα συνταγογράφηση

Αντιδρούν οι γιατροί για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας αντί της εμπορικής επωνυμίας του φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να συνεχίζουν να γράφουν στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων το σκεύασμα που κρίνουν ως το καταλληλότερο για τους ασθενείς τους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δέκα πρώτες δραστικές ουσίες έχουν «κλειδώσει» από την αρμόδια Επιτροπή, μεταξύ των οποίων είναι ευρέως διαδεδομένες αντιβιώσεις, φάρμακα για την γαστροπροστασία, αντισταμινικά και αντιμυκητιασικά. 

Έτσι από σήμερα και σταδιακά οι γιατροί (νοσοκομειακοί και συμβεβλημένοι στα ασφαλιστικά ταμεία) καλούνται να συνταγογραφούν βάσει της δραστικής ουσίας. Εν συνεχεία και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ο φαρμακοποιός θα επιλέγει το σκεύασμα με την χαμηλότερη τιμή.

Alapis: Ενέργειες για την άρση της επιτήρησης

Τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση των αιτίων που είχαν ως επακόλουθο την υπαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία της Επιτήρησης περιγράφει σε ανακοίνωση της η Alapis επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση του επιχειρηματικού της σχεδίου προϋποθέτει απόφαση των μετόχων να συνδράμουν με νέα κεφάλαια ή/και στήριξη των τραπεζών προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι γραμμές χρηματοδότησης.


Ειδικότερα, η εταιρεία σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι για την αντιμετώπιση των αιτίων που είχαν ως επακόλουθο την υπαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στην κατηγορία της Επιτήρησης, η Εταιρεία σύνηψε σύμβαση συνεργασίας με διεθνούς φήμης ελεγκτικό οίκο, για την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο περιέχει ουσιαστικές προτάσεις για την αναδιάρθρωση του Ομίλου, επ’ ωφελεία όλων των εμπλεκομένων μερών, βασική παραδοχή του οποίου είναι η άμεση χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας της.

European Medicines Agency: Increased fees coming into effect on 1 April 2012


Fees payable to the European Medicines Agency by applicants and marketing-authorisation holders are increasing by 3.1% on 1 April 2012.

Full details of the new fees levels are available in the revised fee regulation, its implementing rules and the corresponding explanatory note on fees, published today. These documents include the new fees for all types of procedure handled by the Agency for human and veterinary medicines, including marketing-authorisation applications, post-authorisation procedures, scientific advice and inspections.