Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Λοβέρδος: Επιτρεπτή η αναγραφή εμπορικής ονομασίας στη συνταγογράφηση


Δεν απαγορεύεται η αναγραφή, από τους γιατρούς, στην φαρμακευτική συνταγή και της εμπορικής ονομασίας, δίπλα στην δραστική ουσία, ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε παρέμβασή του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, τόνισε ότι η σχετική ρύθμιση συνιστά προτροπή προς τους γιατρούς και όχι κρατική επιβολή και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση όταν ο ασθενής επιλέγει το πρωτότυπο φάρμακο θα επιβαρύνεται ο ίδιος την διαφορά της τιμής.

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Νέος Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Υγείας


Με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου και του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του ΥΥΚΑ ο πολιτικός επιστήμονας κ. Αθανάσιος Κωτσόπουλος.

Επίσης με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου ο διοικητής 1ης και 3ης Υ.Πε., κ. 'Αρης Μουσιώνης.

Αποσπασματικές και αψυχολόγητες οι κινήσεις στο χώρο της υγείας υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ


Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας μίλησε ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ρευστότητα -ομόλογα & επιπτώσεις στις εταιρείες ιατροτεχνολογικών ειδών και φαρμάκων". Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω κατ’ αρχήν να σας καλωσορίσω στο ΕΒΕΑ και να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. 


Η σημερινή εκδήλωση, έχει στόχο να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους λειτουργία δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. 


Προβλήματα που δημιουργούν ακόμη και ζήτημα επιβίωσης για πολλές από αυτές.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλούν ότι θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Μάλιστα, απειλούν με πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον παράταση στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Κατεβλήθησαν οφειλές 28 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς


Κανονικά χορηγούνται από σήμερα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν χθες το απόγευμα (Μ. Δευτέρα) να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μετά τη καταβολή οφειλών ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Έλαβαν επίσης τη δέσμευση από τη διοίκηση του Ταμείου ότι θα τους καταβληθούν άλλα 48 εκατομμύρια ευρώ έως την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μην χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους άλλων έξι Ταμείων λόγω ανεξόφλητων υποχρεώσεων. Πρόκειται για τα Ταμεία ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ και Εμπορικής Τραπέζης.

Εξοφλούνται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς


Άρχισε η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς Αθηνών και Πειραιά για τη δαπάνη των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν διακόψει από σήμερα τις εξετάσεις με πίστωση, στα συμβεμβλημένα με τον ενιαίο οργανισμό εργαστήρια, διεκδικώντας την πληρωμή των οφειλών.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι χθες ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των πρώτων 2.000 γιατρών ενώ μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα έχουν αποπληρωθεί όλοι οι γιατροί που έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των δικαιολογητικών δαπάνης για τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

Pfizer heart drug gains new licence in UK


Pfizer’s heart pill Inspra has gained a new licence in the UK to reduce the risk of death in patients with heart failure.  Inspra (eplerenone) is already indicated to treat patients with heart failure after a recent heart attack, alongside standard therapy.

Πώληση φαρμακαποθήκης


Σε πώληση των μετοχών της στη φαρμακαποθήκη Καβάλα Φαρμακευτική ΑΕ, προχώρησε η θυγατρική της Lavipharm, Lavipharm Active Services, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τομέα διανομής της εταιρίας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Lavipharm, 'η θυγατρική εταιρεία Lavipharm Active Services προχώρησε στη μεταβίβαση 66,67% των κοινών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, ήτοι του συνόλου της συμμετοχής της, που κατείχε στην εταιρεία ΚΑΒΑΛΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.'.

Βράβευση επιστημονικής ομάδας στο 27ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο


Νέους ορίζοντες και ελπίδες για τη δυνατότητα χρήσης τους σε εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής ανοίγει μελέτη ελλήνων επιστημόνων για τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα. 

Η εργασία, που βραβεύτηκε στο 27ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη από 29-31/3/2012 και αναφέρεται στην απομόνωση βλαστικών κυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τον ιστό του ομφαλίου λώρου και το λιπώδη ιστό, υποβλήθηκε από την επιστημονική ομάδα της Biohellenika.