Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλούν ότι θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Μάλιστα, απειλούν με πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαρκείας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον παράταση στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου, έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των συλλόγων της χώρας με σκοπό την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων αορίστου διαρκείας με ταυτόχρονη αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ταμεία που έχουν παλιά χρέη αλλά και σε όσα τα νέα χρέη ξεπερνούν τους πέντε μήνες. 

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε, αναφερόμενος σε αναλογιστικές μελέτες, ότι εάν δεν πληρωθεί τουλάχιστον μέρος των οφειλομένων θα μπει «λουκέτο» στο περίπου 10% των φαρμακείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά έχουν ξεκινήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα κινητοποιήσεις, καθώς έχουν σταματήσει να δίνουν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του νέου Ταμείου.

Νέο «καπέλο» στα φάρμακα
Νέο «καπέλο» μπαίνει στις τιμές των φαρμάκων, επιβαρύνοντας σημαντικά τη τσέπη των ασφαλισμένων, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του κλάδου. Σύμφωνα με στοιχειά που παρουσίασαν, οι πολίτες επιβαρύνονται έως και 84% λόγω του νέου τρόπου συνταγογράφησης με βάση την δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία. 

Ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανέφερε ενδεικτικά το παράδειγμα για την ουσία λανσοπραζόλη. Έτσι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η συμμετοχή για το πρωτότυπο φάρμακο ου ήταν 7,23 ευρώ από σήμερα, η αντίστοιχη επιβάρυνση είναι 13,33 ευρώ. 

Η αύξηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι εάν ο ασφαλισμένος επιλέξει το ακριβότερο φάρμακο τότε θα πρέπει να καταβάλλει την συμμετοχή (25%) αλλά και να καλύψει την διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο πρωτότυπο και το γενόσημο.