Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Rebuilding Health in Greece





ATHENS HEALTH FORUM 2014-Rebuilding Health in Greece
Τρίτη 24 Ιουνίου
Συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής
(Λ. Συγγρού 103-105). Έναρξη 09:00 π.μ
Πληροφορίες: Κατερίνα Μαντζίνου, τηλ: 2103392321, mantzinou@palladian.gr
Δηλώσεις συμμετοχής στο conferences@palladian.gr


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου


Pharmathen: Διεισδύει σε μια αγορά $4 δισ. - Συνεργασία με την Actavis




Η Pharmathen ανακοίνωσε επισήμως την είσοδο της στο χώρο των ενέσιμων φαρμάκων με τεχνολογία LAI αλλά και τη συμφωνία με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Actavis, η οποία θα αναλάβει την αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση των δύο πρώτων φαρμακευτικών σκευασμάτων που αναπτύσσει η Pharmathen.
Ειδικότερα, η τεχνολογία ονομάζεται LAI (Long Acting Injectable – Ενέσιμα Παρατεταμένης Αποδέσμευσης) και αποτελεί παγκόσμια ερευνητική καινοτομία της Pharmathen. Η συμφωνία με την Actavis αφορά σε σκεύασμα για την σχιζοφρένεια και συγκεκριμένη ορμονική διαταραχή (ακρομεγαλία), τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εντός του 2015 αναμένεται να λάβουν τις σχετικές εγκρίσεις σε ΗΠΑ και Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι η κυκλοφορία τους θα γίνει στα τέλη του 2016, ενώ το 2018 θα έχει λανσαριστεί σε όλες τις επιμέρους αγορές.
Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κάτσο, πρόεδρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η Pharmathen βάζει στην ελληνική καινοτομία στον παγκόσμιο χάρτη, και οδηγεί την εταιρία σε μια «άλλη πίστα» όσον αφορά τη διείσδυση της στη διεθνή φαρμακευτική αγορά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια αγορά LAI υπολογίζεται σήμερα σε 4 δισ. δολαρίων, ενώ η πρόγνωση εκτιμά ότι θα ανέλθει στα 20 δισ. δολάρια σε την προσεχή πενταετία.