Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων στην Ελλάδα


 Αυτό υποστήριξε σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Διονύσης Φιλιώτης στο διμηνιαίο περιοδικό «Business Partners», που εκδίδει στα αγγλικά το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.  

 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ είπε: 

«Σπάνια αναφέρεται ότι η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία απασχολεί 14.500 υπαλλήλους, με υψηλή εκπαίδευση, και εξάγει τα προϊόντα της σε 100 χώρες. Ακόμη και κατά την διάρκεια της κρίσης, κατορθώσαμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στην έρευνα και την εξέλιξη. Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα λαμβάνουν χώρα 250 διεθνείς κλινικές δοκιμές με την άμεση εμπλοκή περίπου 30 εταιρειών και ένα budget που φθάνει τα 84 εκατ. ευρώ. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν να γίνουν η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, έλκοντας επενδύσεις για συνεργασίες και συμπαραγωγή στην Ελλάδα φαρμάκων από αναγνωρισμένες εταιρείες. Αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να μετατρέψει τη χώρα μας μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν σημαντικό διεθνή σταθμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Τώρα είναι η εποχή για μια ομοβροντία επενδύσεων. Όταν η κρίση θα έχει πια αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά, θα έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε...»

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ζητήματα που έθιξε ο κ. Φιλιώτης.

Roche to Move 90,000 Employees to Google Apps


Health care and pharmaceutical company Roche Group will standardize its email and calendaring system on Google Apps for about 90,000 employees worldwide, the companies announced on Thursday.

Roche has had two different email and calendaring platforms for the past two and a half years, a situation that has created "interoperability issues" that have harmed collaboration, according to a blog post from Roche's CFO and CIO Dr. Alan Hippe.

Healthcare Industry Interacts With Their Audiences Through Social Media


PwC’s Health Research Institute  commissioned an online survey of 1,000 US adults in fall 2011.  The results were released in their study of Health Care Trends for 2012. One key finding is that Social Media plays a bigger role in consumer healthcare decisions. Nearly half of survey respondents (50%), including half of people under the age of 35, have used social media channels for healthcare purposes, such as connecting with health organizations and other people with shared health interests or for research purposes.

Δεν θα εκδίδουν συνταγές οι ειδικευόμενοι γιατροί


Χωρίς το δικαίωμα συνταγογράφησης μένουν για το επόμενο διάστημα οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων καθώς ο ΕΟΠΥΥ απαγορεύει να υπογράφουν συνταγές χωρίς την επίβλεψη των επικεφαλής των τμημάτων τους.

Πρόκειται για απόφαση που ανατρέπει πλήρως τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΣΥ δεδομένου ότι τις περισσότερες συνταγές φαρμάκων τις υπογράφουν οι ειδικευόμενοι που πραγματοποιούν και μεγάλο αριθμό εφημεριών. 

Από δω και πέρα όμως οι 8000 ειδικευόμενοι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας δε θα μπορούν να συνταγογραφούν από μόνοι τους παρά μόνο με τη συμβολή των διευθυντών ή των προϊσταμένων των τμημάτων τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει την πιστοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών με κωδικούς προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πάντως η απόφαση προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). 

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας καλεί  τον πρόεδρο του  ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει πάραυτα τη συγκεκριμένη απόφαση πριν προκληθούν τεράστιες παρενέργειες στη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας.

Απογευματινά ιατρεία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως κάθε συμβεβλημένος γιατρός θα μπορεί να δέχεται τα απογεύματα στο ιδιωτικό ιατρείο του έως 150 ασφαλισμένους τον μήνα, τους οποίους θα εξετάζει χωρίς να τον πληρώνουν. Το κόστος κάθε απογευματινής επίσκεψης, που ορίστηκε στα 10 ευρώ, θα καταβάλλεται στους γιατρούς από το ενιαίο ταμείο. 

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σύντομα εξάλλου θα αυξηθούν, καθώς στους 11.000 που ήδη έχουν συμβάσεις, θα προστεθούν ακόμα 5.500, ως επί το πλείστον νέοι, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΙΣΑ: Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση γενόσημων φαρμάκων


Η επικίνδυνη πολιτική που ακολουθείται στο χώρο του φαρμάκου, πρόκειται να οδηγήσει σε υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, σε δραματική αύξηση της θνητότητας και της θνησιμότητας του πληθυσμού.

Η κυριαρχία των αριθμών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πλευρά της Κυβέρνησης, επισκιάζει κάθε κοινωνικό και ποιοτικό κριτήριο, με τελικό θύμα τους ίδιους τους ασθενείς. Οι οποίοι καλούνται είτε να αποδεχθούν την υποβάθμιση της Υγείας τους, είτε να επωμιστούν οι ίδιοι το οικονομικό φορτίο της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι συμφωνεί απόλυτα στην ανάγκη μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Γι’ αυτό στηρίξαμε εξαρχής το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, γι’ αυτό θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να εξυγιανθεί ο χώρος. Ενώ εμείς είμαστε αυτοί που ζητάμε εδώ και χρόνια από την Πολιτεία να υπάρξει εκσυγχρονισμός του πειθαρχικού δικαίου, ώστε για τους επίορκους γιατρούς να υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρές πειθαρχικές κυρώσεις.

Νέο προεδρείο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)


Συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που αναδείχθηκε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου 2012 και αποφάσισε για το νέο Προεδρείο. Η σύνθεση του είναι η εξής:
            Πρόεδρος:                     Μιχαήλ Βλασταράκος
            Α΄Αντιπρόεδρος:          Ιωάννης Μπασκόζος
            Β' Αντιπρόεδρος:         Γρηγόριος Ροκαδάκης
            Γενικός Γραμματέας:  Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
            Ταμίας:                         Βαρβάρα Ανεμοδουρά
            Μέλη:                           Δημήτριος Βαρνάβας, Αναστάσιος Βασιάδης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,  Σωτήριος Καραχάλιος, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Νικόλαος Λυσίτσας, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης,  Χρήστος Παπάζογλου, Παναγιώτη, Παπανικολάου, Μαρία Πασακιώτου-Μπιντούδη.

Η εκλογή του Προεδρείου έγινε με μυστική ψηφοφορία, βάσει της νομοθεσίας (άρθρο 11 , Ν. 727/1977) και των διαδικασιών συγκρότησης του Δ.Σ. σε Σώμα.

Roche’s skin cancer pill Zelboraf has been given European approval to treat advanced melanoma.


Zelboraf (vemurafenib) is now available in Europe for the treatment of adult patients with BRAF V600 mutation-positive unresectable or metastatic melanoma. The cobas 4800 BRAF V600 Mutation Test, a diagnostic co-developed by Roche to identify patients eligible for treatment, is also commercially available in Europe. The decision was widely expected after the CHMP advised for its approval in December - the drug was first approved in the US last year.