Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τι λένε ΣΦΕΕ - ΠΕΦ - ΦΣΑ για τις εξαγγελίες Κουρουμπλή




Με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή οι συλλογικοί φορείς του φαρμάκου εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες διατυπώνουν τις θέσεις τους στα όσα είπε ο υπουργός. 
ΣΦΕΕ: Οι θέσεις του Υπουργείου είναι μακριά από την επίλυση των κεντρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φαρμακοβιομηχανία
«Οι εταιρίες- μέλη του ΣΦΕΕ έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι η φαρμακευτική δαπάνη, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα στα 2 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού και οδηγεί στα άκρα τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας και θα πρέπει να ανέλθει στα 2,2- 2,3 δισ. ευρώ. Σήμερα η χώρα μας διαθέτει τη χαμηλότερη κατά κεφαλήν δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην ΕΕ ,- 179 ευρώ έναντι 320 στην Ευρώπη- ενώ παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο στερείται πολύτιμα έσοδα, καθώς για κάθε 100 εκατ. ευρώ μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη, το Κράτος χάνει συνολικά από τα δημόσια έσοδα 47 εκατ. ευρώ και 350 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στον κλάδο της Υγείας».
Τα παραπάνω επισήμανε σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος προσθέτοντας πως «οι αλλαγές οι οποίες ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας περιέχουν ορισμένα θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και εξασφαλίζουν καθαρούς και διαφανείς κανόνες, είναι μακριά ωστόσο από την επίλυση των κεντρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φαρμακοβιομηχανία, η οποία ακόμη μια φορά καλείται να σηκώσει ένα δυσανάλογα μεγάλο φορτίο, την ίδια στιγμή που έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην φτάσει στον Έλληνα ασθενή το μέγεθος του προβλήματος από την καθυστέρηση αποπληρωμής των χρεών προς τις εταιρίες, το οποίο σωρευτικά έχει ανέλθει στο 1,05 δισ. ευρώ.

Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ: Θεωρία, Πρακτική, Δεοντολογία
The ultimate guide for Pharma Marketing Champions

Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Συγκεκριμένα, η ενεργοποίηση ενός νέου κλιμακωτού rebate όγκου βάσει της αρχής της αναλογικότητας είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση και αποκλείει την ανάγκη θέσπισης κλειστών προϋπολογισμών, αλλά θα πρέπει το Υπουργείο