Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Να εξαιρεθούν από το «κούρεμα» τα ομόλογα των φαρμακευτικών εταιρειών ζητούν από τον πρωθυπουργό οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) με επιστολή του προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, επισημαίνει ότι τα ομόλογα που κατέχουν οι επιχειρήσεις δεν είναι επενδυτικά, αλλά αντιθέτως τους παραχωρήθηκαν από το κράτος για την ρύθμιση των οφειλών του ΕΣΥ. 

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επαναφορά του νομοσχεδίου για τα φαρμακεία

Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, η οποία είχε καταψηφιστεί πριν από είκοσι ημέρες στη Βουλή, επαναφέρει με διάταξη το υπουργείο Υγείας στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων ΕΣΥ, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο περιλαμβάνει τα μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως αυτά αναφέρονται στο νέο μνημόνιο και ολοκληρώνει τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ.

ΙΣΑ: «όχι» στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας

Μείζονα κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και τραγική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων αποτελεί, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), νομοθετική ρύθμιση που περνάει η ηγεσία του υπουργείου υγείας για την συνταγογράφηση των φαρμάκων με την δραστική ουσία και την επιλογή των φθηνότερων στην αγορά σκευασμάτων από το φαρμακοποιό.
Το σχετικό σχέδιο νόμο, που έλαβε χτες το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνει έμφαση στην προώθηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων, στο πλαίσιο της λήψης «σφικτών» μέτρων για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.