Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Σοκ και δέος στο χώρο της Υγείας


Σε αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της υγείας, με τους φαρμακοποιούς να κλείνουν τα φαρμακεία, τους προμηθευτές του ΕΣΥ να προχωρούν σε εμπάργκο υλικών και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί ταλαιπωρία ασθενών και ασφαλισμένων. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από τις κινητοποιήσεις του κλάδου, οι οποίες αρχίζουν σήμερα Πέμπτη.

«Στην περίπτωση που διαπιστωθεί οιοδήποτε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, τότε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα προβεί σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

48ωρη απεργία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρη απεργία ενώ οι δύο τοπικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν την άρση της πίστωσης σε 7 ταμεία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ). Από σήμερα μάλιστα θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία -πλην ΕΥΔΑΠ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ- ενώ δίνουν περιθώριο μέχρι τις 16 στον ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τις οφειλές του. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν από τις 17 Μαρτίου σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο συμψηφισμού των φορολογικών υποχρεώσεων των φαρμακοποιών με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου. Μετά από πρόταση του Ανδρ. Λοβέρδου, ο Φ. Σαχινίδης έχει απαντήσει καταρχήν θετικά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί στην πράξη. Σχετικά με εμπάργκο υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία, που εξελίσσεται από τους προμηθευτές -αντιδρούν στο «κούρεμα» των ομολόγων τους- ο κ. Λοβέρδος διαμήνυσε: «Εμείς δεν πρόκειται να καμφθούμε. Θα συνεχίσουμε με πιο έντονο τρόπο».

Copycat Lipitor hits in 4 EU countries


Generic Lipitor is on the ground in four more markets. Ranbaxy Laboratories launched its version of the Pfizer  cholesterol blockbuster in Italy, Sweden and the Netherlands, while its German subsidiary unveiled the Lipitor copy in that country. The launches, two months ahead of patent expiration, come under an agreement with Pfizer.

Ranbaxy Laboratories Limited (Ranbaxy) announced that the company has launched the generic versions of Atorvastatin tablets, 10mg, 20 mg, 40mg and 80mg in Italy and Sweden and 10mg, 20mg and 40mg in the Netherlands, after receiving approval from the respective local Regulatory Authorities. In accordance with its settlement agreement with Pfizer, Ranbaxy has introduced the product ahead of the applicable patent expiries. Pfizer's patent expires in Italy on May 8, 2012 and in the Netherlands and Sweden on May 06, 2012.

International collaboration on good manufacturing practice inspections expanded


The ongoing collaboration on good manufacturing practice (GMP) inspections of active substance manufacturers between the European Medicines Agency and its international partners is to be expanded to include additional partners, according to new terms of reference, published today.

The World Health Organizationhttp://www.ema.europa.eu/ema/images/icon_link-external.gif (WHO) has already become a new partner in this collaboration, through its Prequalification of Medicines Programmehttp://www.ema.europa.eu/ema/images/icon_link-external.gif. WHO's membership will contribute to its objective of there being safe and effective medicines for all.

Δραματικές συνέπειες στην αγορά φαρμάκων


Για ανεξέλεγκτες συνέπειες στη φαρμακευτική αγορά σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για το κούρεμα των ομολόγων, που κατέχουν οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις για χρέη περασμένων ετών, προειδοποιεί ο ΣΦΕΕ.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, ήδη στη φαρμακευτική αγορά «κυριαρχεί ο αποσυντονισμός και η απορρύθμιση» και κάθε εταιρεία χωριστά προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αντίξοες αυτές συνθήκες μέσα σε κλίμα τεράστιας ανασφάλειας».
Οι επιπτώσεις μάλιστα των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα σύμφωνα με το Σύνδεσμο στο χώρο του φαρμάκου, τόσο με την ψήφιση των σχετικών νόμων όσο και με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, «αναμένονται δραματικές». 

Η διοίκηση του ΣΦΕΕ προειδοποιεί ότι το κούρεμα των ομολόγων των επιχειρήσεων του κλάδου θα έχει αντίκτυπο τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και διεθνώς. «Η φερεγγυότητα του κράτους θα πληγεί και θα καταστήσει πολύ πιο δυσχερή την αξιοπιστία αντίστοιχων μεθόδων αποπληρωμής χρεών στο μέλλον. Το γεγονός αυτό θα πλήξει καίρια τον φαρμακευτικό κλάδο και θα δημιουργήσει εμπόδια στην ομαλή διάθεση στην ελληνική αγορά φαρμάκων με κομβική σημασία για τη θωράκιση της δημοσίας υγείας», επισημαίνει.

Εκφράζει τέλος την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην κινδυνεύσουν με μαρασμό οι υγιείς δυνάμεις αυτής της χώρας αλλά κυρίως να μην βρεθούν οι έλληνες ασθενείς μπροστά σε πρωτοφανείς για τη χώρα μας καταστάσεις, αδύναμοι να προμηθευτούν φάρμακα απαραίτητα για την υγεία τους». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης στου ΣΦΕΕ

Καταγγέλλονται τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα


Σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων από ορισμένα νοσοκομεία και φαρμακεία του ΙΚΑ.

Από τα 500 πιο «εμπορικά» φάρμακα, τα 243 έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων. Πρόκειται για αντιβιοτικά, καθώς και για φάρμακα για τον διαβήτη, την υπέρταση ή σκευάσματα για την αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, που είναι πολύ συνηθισμένη σε περιόδους ιώσεων.

Αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας;


Ένα οικονομικό αντιβιοτικό που χορηγείται ευρέως σε περιπτώσεις νεανικής ακμής, η μινοκυκλίνη, πρόκειται να δοκιμαστεί σε άτομα με σχιζοφρένεια καθώς, προς έκπληξη των γιατρών, βρέθηκε ότι «δαμάζει» τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου.

Η πρώτη τυχαία παρατήρηση για την επίδραση της μινοκυκλίνης στα ψυχωσικά συμπτώματα έγινε το 2007 στην Ιαπωνία. Οταν ένας νεαρός εισήχθη στο νοσοκομείο με ακουστικό παραλήρημα, στρες, έλλειψη ύπνου και παραληρηματικές ιδέες. Ο νεαρός δεν είχε ιστορικό ψυχικής νόσου.

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά


Στάση εργασίας αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, με σημείο αιχμής τις πληρωμές των εφημεριών. Έτσι, σήμερα Πέμπτη τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. 

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), οι γιατροί δεν έχουν εξοφληθεί τις εφημερίες του περασμένου Δεκέμβρη. Επιπλέον, η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την καθυστέρηση έκδοσης Υπουργικής Απόφασης ή Εγκυκλίου που να υλοποιεί τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για επάνοδο στο καθεστώς πληρωμής των εφημεριών που ίσχυε από τον 11ο του 2011 – δηλαδή, πληρωμή των τακτικών εφημεριών κάθε 27 του επόμενου μηνός χωρίς τριπλό δημοσιονομικό έλεγχο. 

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.