Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μεταμόσχευση κεφαλιού σε άλλο σώμα!!!



Σύμφωνα με τον Δρ. Canavero, η τεχνολογία υπάρχει ήδη για μία τέτοιου είδους μεταμόσχευση σε δύο χρόνια.


Από το 1818 που η συγγραφές Mary Shelley κυκλοφόρησε το Frankestein, και τουλάχιστον μέχρι το 1970, η μεταμόσχευση κεφαλιού υπήρχε μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Το 1970 ο αμερικανός νευροχειρούργος Robert Joseph White πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού από έναν πίθηκο στο σώμα ενός άλλου, σε μία επέμβαση που διήρκησε 18 ώρες. 

Ο ιταλός νευροχειρούργος Sergio Canavero υποστηρίζει ότι σε δύο χρόνια θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση κεφαλής σε άλλο σώμα (πηγή: oggi) Δυστυχώς, τότε δεν υπήρχε η τεχνολογία για να μπορέσει να γίνει αποτελεσματικά η σύνδεση των δύο νωτιαίων μυελών, και έτσι ο πίθηκος δεν μπόρεσε να ανακτήσει την ανεξαρτησία του στις κινήσεις. 


Η επέμβαση αυτή είχε ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων, όμως ο Δρ. White επέμενε ότι η μεταμόσχευση κεφαλιού ενδεχομένως να καταστεί δυνατή στις αρχές του 21ου αιώνα.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά, ο ιταλός νευροχειρούργος Sergio Canavero δηλώνει ότι σε δύο χρόνια θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μία τέτοια μεταμόσχευση.

Λουκέτο εξπρές σε νοσοκομεία


Σε κλείσιμο- εξπρές σε πέντε νοσοκομεία, τέσσερα των Αθηνών και ένα της Θεσσαλονίκης, προχωρά έως τα μέσα του καλοκαιριού το υπουργείο Υγείας με το σκεπτικό ότι τα εν λόγω παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα όπως επίσης ότι βρίσκονται κοντά σε άλλα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι. Μιλάει στο "R" ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Τα νοσοκομεία των Αθηνών στα οποία αναμένεται να μπει λουκέτο είναι τα εξής:   
  • Το Αγία Βαρβάρα
  • Η Πολυκλινική της Ομόνοιας.
  • Το Νοσοκομείο Πατησίων
  • Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη»
  • Το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης
Ωστόσο η συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Νέος Οδικός Χάρτης για την Υγεία προβλέπει ότι από τα 135 νοσοκομεία της χώρας έχει συμφωνηθεί να παραμείνουν ανοιχτά τα 80, εκ των οποίων από τα 35 που βρίσκονται στην Αττική θα μείνουν τα 15. Έτσι, από τις 45.000 κλίνες που υπάρχουν τώρα θα πέσουμε στις 35.000 κλίνες. Επιπλέον το πλεονάζον προσωπικό θα μεταφέρεται σε όποιο νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις και ανάγκες ενώ ανοίγει η πόρτα της διαθεσιμότητας.
Μιλώντας στο "R", ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον χώρο της Υγείας, ζήτησε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.