Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το στοίχημα για την Υγεία είναι η ορθότερη συνταγογράφηση



Την ελπίδα να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τον προϋπολογισμό για το φάρμακο εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Φρουζής με συνέντευξή του προς «Το Βήμα». Θυμίζει ότι στα χρόνια της κρίσης οι πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου στήριξαν τη χώρα και τονίζει ότι ο στόχος αύξησης των επενδύσεων στο πεδίο των κλινικών μελετών είναι εφικτός, αρκεί να υπάρχει περιβάλλον που σέβεται την καινοτομία και δεν την κυνηγά.

Κύριε Φρουζή, το φάρμακο εξακολουθεί να αποτελεί «στόχο» ή βλέπετε αλλαγή συμπεριφοράς από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας;
«Η ένταση της κρίσης υποβάθμισε δυστυχώς στην πολιτική λογική τις επενδύσεις για την υγεία των πολιτών, που θεωρήθηκε "όπλο" για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και του ελληνικού χρέους. Διαπιστώνουμε προς το παρόν ότι η νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά σημείωνε πως ο χαμηλός προϋπολογισμός για το φάρμακο δεν επαρκεί, δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή για αύξηση των κονδυλίων. Ελπίζω σύντομα, μόλις περάσει η οξεία δίμηνη κρίση των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup, η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό».

Εχετε κάποια πρώτα δείγματα;
«Κοιτάξτε, έχουμε την αίσθηση ότι η ηγεσία του υπουργείου είναι καχύποπτη γύρω από τη φαρμακοβιομηχανία, αλλά καταλαβαίνει ότι για το όφελος της χώρας και των ασθενών πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Η Πολιτεία βλέπει ότι αποτελούμε προστιθέμενη αξία για την οικονομία και αναγνωρίζει την προστιθέμενη αξία που μπορούμε να έχουμε στην προσέλκυση επενδύσεων στην καινοτομία, ειδικά  μέσω των κλινικών μελετών. Αλλά και εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να δούμε δείγματα γραφής στο νοικοκύρεμα όλου του συστήματος με διαρθρωτικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, στις προμήθειες, με κινήσεις που θα εξυγιαίνουν και τα άλλα κέντρα κόστους ειδικά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, αλλά και με την εισαγωγή υποχρεωτικών θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων και μητρώων ασθενών».