Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ιδιωτικές κλινικές 5 αστέρων συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ



Με αστέρια, κατά το πρότυπο των ξενοδοχείων, θα λειτουργούν σε λίγο καιρό οι ιδιωτικές κλινικές που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη έχει καταρτιστεί από τον Οργανισμό ειδικό ερωτηματολόγιο με βάση το οποίο θα γίνει η αξιολόγηση και η μετέπειτα κατηγοριοποίηση των κλινικών ανάλογα με τους πόντους που θα συγκεντρώσουν.

Η αξιολόγηση, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα αποτελέσει «οδηγό» για τα ποσά με το οποία θα αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές για τις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα, όσα περισσότερα αστέρια- πόντους συγκεντρώσει μια κλινική, τόσο πιο υψηλά θα αμείβεται από τον Οργανισμό για τις υπηρεσίες της. Αντιστοίχως, μικρές κλινικές, και ειδικά αυτές που λειτουργούν στην περιφέρεια, οι οποίες είναι αδύνατο να συναγωνιστούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, αναμένεται να αποζημιώνονται με μικρότερο ποσό από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), το ποσό δηλαδή που έχει οριστεί ως αποζημίωση για κάθε ιατρική πράξη και νοσηλεία.

Η κατηγοριοποίηση θα γίνει με βάση: