Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

10 top drug launch disasters




Πηγή: FiercePharma


Just about everyone with even a slight amount of experience in the drug development business is sensitive to the harsh realities of R&D risk. Only about one in every 10 experimental therapies to start clinical trials makes it to an eventual regulatory approval--in some disease categories the success rate is in the low single digits. Research costs have grown; timelines have stretched out.

Αναδυόμενες Στρατηγικές Ιατρικής Ενημέρωσης και Μάρκετινγκ



Του Γιώργου Καλαφατάκη Προέδρου της ΕΕΦΑΜ


Η επιχειρησιακή καινοτομία, η σαφής κλινική διαφοροποίηση και τα πιστοποιημένα στελέχη για δεξιότητες επαγγελματικής αριστείας στην ιατρική ενημέρωση θα είναι τα μόνα που θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να καθορίσουν τις επιτυχημένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δυσκολότερα για τη Φαρμακευτική Βιομηχανία. Το ρυθμιστικό περιβάλλον γίνεται αυστηρότερο, οι πιέσεις από τη κρίση εντείνονται, ενώ από την άλλη οι μέτοχοι γίνονται πιο απαιτητικοί. 

Όπως φαίνεται τα σημαντικότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν πιο πολύ τα επόμενα χρόνια τα στελέχη των φαρμακευτικών εταιρειών θα είναι η πρόσβαση ενός νέου φαρμάκου στην αγορά, με άλλα λόγια η συνταγογράφηση και η αποζημίωση του από τον ΕΟΠΥΥ ή τα νοσοκομεία ανάλογα, και οι αυξανόμενες πιέσεις για δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.