Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Tablets Dominating Laptops among Pharma Reps in Top European Markets



Tablets are now a mainstream feature of pharma sales rep-physician meetings in the EU5, according to the latest Taking the Pulse® Europe study from healthcare market research and advisory firm Manhattan Research. Among online physicians in Germany, France, Spain, Italy and the UK who met with a pharma rep in person in the past year, 72 percent have seen one with a tablet, compared with 44 percent seeing one with a laptop.

However, the study indicates that there is ample opportunity for pharma to improve the effectiveness of tablet rep interactions. For example, only one in five EU physicians who have seen a tablet rep categorize these meetings as excellent and less than one-quarter are more likely to prescribe the product discussed in the meeting as a result.

Στο στόχαστρο της Τρόικα μπαίνουν τώρα τα φαρμακεία -Ποιες είναι οι απαιτήσεις των δανειστών




Ψαλιδισμένο ποσοστό κέρδους, πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και στο βάθος ο υπέρμετρος αριθμός καταστημάτων σε σχέση με αυτόν που θα έπρεπε να έχει η χώρα. Το 2014 μπαίνει με το... αριστερό για τα ιδιωτικά φαρμακεία που θα τεθούν υπό την κρίση της Τρόικας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital, μεταξύ των μέτρων που προτείνει η τρόικα περιλαμβάνονται: μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Απειλούν πάλι οι φαρμακοποιοί για τις βιταμίνες




Θέση μάχης λαμβάνουν ξανά οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι βλέπουν να χάνουν από το νέο έτος την αποκλειστικότητα στη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ως εκ τούτου τη βασικότερη πηγή του τζίρου τους.

Οι εξελίξεις αναφορικά με την απελευθέρωση της αγοράς φαρμάκων είναι ταχείς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στο Γενάρη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λίστα με τα φάρμακα τα οποία θα μπορούν να διατίθενται και από τα καταστήματα λιανικής. Η λίστα θα αφορά κυρίως βιταμίνες, παυσίπονα, συμπληρώματα διατροφής, αλλά πιθανώς και κάποια καλλυντικά που πωλούνταν μέχρι σήμερα αποκλειστικά από τα φαρμακεία.