Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας τίθεται σε ισχύ μέσα στον Οκτώβριο


Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας τίθεται σε ισχύ μέσα στον Οκτώβριο, παράλληλα με την εφαρμογή του ενιαίου συνταγολογίου του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, ως προς το είδος, την έκταση, το ύψος, τον τρόπο και τη διαδικασία χορήγησης, καθώς και το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες. Το ύψος όλων των χορηγούμενων παροχών καθορίζεται με βάση το ισχύον κρατικό τιμολόγιο και το ποσοστό έκπτωσης που προβλέπουν οι συνομολογούμενες κάθε φορά συμβάσεις.

Συγκεκριμένα με το νέο κανονισμό παροχών όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν ιατρική περίθαλψη από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στρατιωτικά νοσοκομεία, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, πολυιατρεία, ιατρεία ασφαλιστικών οργανισμών, εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικών κλινικών, οικογενειακούς γιατρούς, γιατρούς συμβεβλημένους με το φορές, κέντρα αποκατάστασης / αποθεραπείας, κλινικές και ιδρύματα χρονίων παθήσεων.

Στις διατάξεις του κανονισμού υπάγονται άμεσα οι ασφαλισμένοι των κλάδων υγείας όλων των ασφαλιστικών οργανισμών καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στους επιμέρους κανονισμούς αυτών που ισχύουν μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νέου κανονισμού. Ειδικότερα, στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας υπάγονται:
·       οι ασφαλιζόμενοι στον κλάδο ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
·       οι ασφαλιζόμενοι στον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ
·       οι ασφαλιζόμενοι στον κλάδο υγείας του ΟΓΑ
·       οι ασφαλιζόμενοι στους τομείς του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ
·       οι ασφαλιζόμενοι στους τομείς του κλάδου υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ
·       οι ασφαλιζόμενοι στους τομείς του κλάδου υγείας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ
·       οι ασφαλιζόμενοι στον ΟΠΑΔ και στον Τομέα Υγείας Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΟΠΑΔ.

  

Δείτε αναλυτικά τις διαφορές μεταξύ του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και του ισχύοντος καθεστώτος στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Αν θέλετε να κατεβάσετε και να διαβάσετε το πλήρες  κείμενο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας κάντε κλικ εδώ

http://www.idoc.gr/uploads/files/eniaios_kanonismos_parohon_ygeias.pdf