Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

213 "ναι" στα γενόσημα


Με 213 υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών» υπερψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛΑΟΣ, πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε παρών μόνο για το άρθρο 89.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς και είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, για να προσθέσει ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό» και έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Caution: Fake Avastin from Turkey


Reuters | By Edmund Blair

Fake versions of the multibillion-dollar cancer drug Avastin were purchased in Turkey before being traded by middlemen across the Middle East and Europe to the United States, an Egyptian businessman involved said on Tuesday.

Milad Kamal Ayad, who works on commission for Egyptian firm SAWA, told Reuters he sourced 167 packets of Avastin from Turkey, via a Syrian businessman also based in Egypt, for Swiss-based Hadicon AG.

The drug, found to be counterfeit, eventually reached clinics in California, Texas and Illinois. It contained no life extending medicine or any other biotech drug, Roche said on Monday, but instead contained salt, starch and a variety of chemicals.

Ποινικές διώξεις σε όσους υπερσυνταγογραφούν


Ειδικό νόμο που θα προβλέπει ποινικές διώξεις για όσους θα υπερσυνταγογραφούν προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας πως αν οι γιατροί συνταγογραφούσαν σωστά δεν θα υπήρχε αυτή η μεγάλη σπατάλη για τα ασφαλιστικά...
ταμεία. 

Ο υπουργός, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι τα γενόσημα έχουν δραστικές ουσίες που προέρχονται από τον τρίτο κόσμο λέγοντας ότι οι ουσίες που εισάγονται στην Ευρώπη ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλά και από τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων των χωρών στις οποίες εισάγονται.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα γενόσημο που δεν θα έχει ελεγχθεί από τον Παγκόσμιο ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τέλος, ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι προανήγγειλε αναβάθμιση και ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου.

A. Λοβέρδος: Σφοδρή επίθεση σε όσους επικρίνουν την πολιτική του στα φάρμακα

Σφοδρή επίθεση σε όσους με δημαγωγικά επιχειρήματα, όπως είπε, αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις και εγκαλούν την ηγεσία του υπουργείου και τον ίδιο προσωπικά για την πολιτική του στο φάρμακο, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου, που προβλέπει ενοποίηση επικουρικών ταμείων, απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων, ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε ότι δέχεται προσωπικό πόλεμο από συνασπισμό συμφερόντων.

Απειλούν με γενική απεργία οι φαρμακοποιοί: Πρόταση να κατεβάσουν ρολά και τα διημερεύοντα - διανυκτερεύοντα


Με την πιο σκληρή απεργία στην ιστορία του κλάδου απείλησε σήμερα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου 2, που συζητείται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
«Πάμε για μεγάλες συγκρούσεις» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ Λουράντος, ανακοινώνοντας οτι στη γενική συνέλευση του συλλόγου τη Δευτέρα θα προτείνει γενική απεργία διαρκείας των φαρμακείων χωρίς καν διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα από την ερχόμενη Τρίτη! Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για όσες ημέρες διαρκέσει η απεργία, εφόσον περάσει η σχετική πρόταση, μόλις από ένα φαρμακείο σε ολόκληρη την Αθήνα και ένα στον Πειραιά.

«Το λένε επειδή είναι εξοργισμένοι» δήλωσε στο «Βήμα» ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος μόλις ενημερώθηκε για τις προθέσεις των φαρμακοποιών και πρόσθεσε: «Ελπίζω οτι η γενική συνέλευση τη Δευτέρα θα δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία», αφού με μια τέτοια απεργία, αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να τεθεί θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας.

Οι φαρμακοποιοί πάντως δείχνουν ανυποχώρητοι στο θέμα της απελευθέρωσης ενώ όπως υποστηρίζουν οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν τεράστια ρύθμιση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.

Απέσυρε τελικά ο υπουργός Υγείας την διάταξη που αφορούσε την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας


Η συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την απόσυρση της, καθώς - όπως υποστήριξαν - δεν είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας για να συζητηθεί με τον χαρακτήρα του επείγοντος μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο.

Πριν την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, είχε προηγηθεί η αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστα Καρτάλη που επεσήμανε την ανάγκη να γίνει πρώτα διάλογος με τους ενδιαφερομένους και μετά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι - όπως είπε - και η αρμόδια υπουργός, να την καταθέσει σε ανεξάρτητο νομοσχέδιο.
«Την αποσύρουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας. Η διάταξη θα επανακατατεθεί σε δύο μέρες, την ερχόμενη Τρίτη» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Consumers to disease: You're not the boss of me

A global study of consumer attitudes towards health found evidence for the “empowered consumer” hypothesis, that greater access to health information online is making people better advocates for and custodians of their own health.

The study, by HAVAS' Euro RSCG Worldwide, found a greater sense of control and responsibility for health among consumers in general, and particularly among a vanguard group that the agency calls “prosumers.”