Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012



Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Ανακριβής η γλωσσολογική ανάλυση Μπαμπινιώτη για τα γενόσημα φάρμακα

Στον ιστότοπο E-Lawyer διαβάσαμε το παρακάτω «σχόλιο – νομική ερμηνεία» η οποία αντικρούει τη γλωσσολογική ανάλυση του Γ. Μπαμπινιώτη για τα γενόσημα φάρμακα.

Ο καθηγητής αντιδιαστέλλει προς τα "επώνυμα" φάρμακα τα "generic drugs", τα γενόσημα. Αναφέρει δηλαδή ότι η διαφορά του "επώνυμου" από το generic είναι η εμπορική επωνυμία, την οποία στερούνται τα generics. Πρόκειται περί ανακρίβειας: ο ορισμός του generic δεν αφορά βέβαια την "επωνυμία", αφού και τα generic μπορούν να είναι "επώνυμα". Αφορά το γεγονός ότι τα generic είναι τα φάρμακα (και τα "επώνυμα" και τα άλλα) των οποίων έχουν λήξει τα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας (η "πατέντα"). Η διαφορά δεν σχετίζεται λοιπόν με το δίκαιο των εμπορικών σημάτων, αλλά με το δίκαιο της ευρεσιτεχνίας.

Περαιτέρω, ο καθηγητής σχολιάζει ως "ακατάληπτο" γλωσσικό όρο τη λέξη "γενόσημο", θεωρώντας τον κρυπτικό. Προτείνει τους όρους "ομοιοδραστικά", "παράγωγα" ή "αντιτυπικά". Διαφωνώ και με τις τρεις προτάσεις. Το "όμοιο" δεν υποκαθιστά την ένταξη στο ίδιο "γένος". "Παράγωγα" δεν είναι, αφού δεν προέρχονται από κάποια "πρωτότυπα": είναι τα ίδια, αφού generic λέγεται και το φάρμακο που κυκλοφόρησε αρχικά, όταν πια έχει λήξει η πατέντα. "Αντιτυπικά" είναι ένας εξίσου κρυπτικός όρος με το "γενόσημα", οπότε δεν θα γλιτώσουμε τον νεολογισμό που τόσο ενοχλεί.

Αναμένεται να δούμε εάν ο κ. καθηγητής θα πείσει τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο για αυτές τις προτάσεις.

Όπισθεν ολοταχώς για τη μετατροπή των χειρόγραφων συνταγών σε ηλεκτρονικές

Μετά τις συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών φορέων γιατρών και φαρμακοποιών, η εφαρμογή του μέτρου για μετατροπή των χειρόγραφων συνταγών σε ηλεκτρονικές κατά την εκτέλεσή τους στο φαρμακείο (ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ/148), αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.
Δείτε τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Την ανάκληση του προστίμου για τις χειρόγραφες συνταγές ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ


Ανάκληση της διάταξης που προβλέπει πρόστιμο 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη. 

Οι εκπρόσωποι της  ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο ένω ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κ. Μιχάλης Βλασταράκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας εξέφρασαν την έντονη δυσφορία των συναδέλφων για τις αστοχίες, τις ελλείψεις και τα ανεπίλυτα προβλήματα που υποβαθμίζουν την περίθαλψη που παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί του Ωνασείου ζητούν επιστροφή της δωρεάς στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης»


Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του (1993) έθεσε ως βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών. Με τη συμβολή των ιατρών του και του υπόλοιπου προσωπικού, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε και έτσι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ανταποκρίθηκε στη βούληση του δωρητή του Α. Ωνάση. 

Από την αρχή της λειτουργίας του έγινε συνώνυμο της αριστείας και πρωτοπορίας στο χώρο της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής, ανακόπτοντας τη συστηματική έξοδο των Ελλήνων καρδιοπαθών στην αλλοδαπή, με ό,τι ευεργετικό αποτέλεσμα αυτό είχε για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Παράλυση στα μεγάλα νοσοκομεία


Οι γιατροί εννέα μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν παρατήσει τον τελευταίο μήνα τα στηθοσκόπια και έκλεισαν στα συρτάρια των γραφείων τους τα συνταγολόγια, αναφέρει το www.ygeianews.gr

Ειδικότερα, στα νοσοκομεία της ... Νίκαιας, στο ΚΑΤ, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Δαφνί, το Λοιμωδών, στους Αγίους Αναργύρους, στο Πατησίων, στο Τζάννειο και στο Αγλαΐα Κυριακού οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από τον περασμένο Δεκέμβριο. Με μισθούς που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ το δεκαπενθήμερο, λόγω των συσσωρευμένων κρατήσεων, αδυνατούν όπως λένε, ακόμη και τις μετακινήσεις τους να πληρώσουν.

Υπολειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ


Tα μικροβιολογικά - βιοχημικά εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ (τέως ΙΚΑ) σε όλη την επικράτεια υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν ελλείψει υλικών, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων - ΕΟΠΥΥ).

Λογω της υπολειτουργίας - τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση - το αποτέλεσμα είναι το μεν προσωπικό (γιατροί, παρασκευαστές κλπ) να μην έχει αντικείμενο, οι δε ασφαλισμένοι να βαρύνονται με το 15% της δαπάνης των εξετάσεων που κατ' ανάγκην πραγματοποιούν σε ιδιωτικά εργαστήρια, αφού οι δομές του ΕΣΥ αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο του κόσμου.

Η ΠΟΥΓΥ-ΕΟΠΥΥ ζητά να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εργαστήρια, ώστε και οι ασφαλισμένοι να ανακουφισθούν οικονομικά και να σταματήσει η άσκοπη οικονομική αιμορραγία των Ταμείων - ειδάλλως προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Η Roche βελτιώνει το χαρτοφυλάκιο της με προϊόντα αιχμής για την έγκαιρη διάγνωση και τη στοχευμένη αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C


Η Roche προσφέρει πλέον ένα πλήρως ενημερωμένο και υπερσύγχρονο χαρτοφυλάκιο για την έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV) και την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της νόσου. Η βελτιωμένη λύση όσον αφορά στη διάγνωση και στην παρακολούθηση του ασθενούς αποτελεί μία ολοκληρωμένη εφαρμογή για την εξέταση του HCV με κορυφαία απόδοση στα πρώιμα στάδια της λοίμωξης και ευκολία κατά τη χρήση, η οποία επιτρέπει στους κλινικούς γιατρούς να εργαστούν αποτελεσματικά και να εξατομικεύσουν τη θεραπεία σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενούς.1