Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών από σήμερα


Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων ισχύει από σήμερα, ύστερα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε τη διόρθωση λαθών που διαπιστώθηκαν στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Με το συγκεκριμένο δελτίο τιμών, αναμένεται μείωση της φαρμακευτικής των ασφαλιστικών ταμείων κατά 250 εκ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία κατανάλωσης του 2011, και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων κατά 71 εκ. ευρώ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε η ορθή επανέκδοση του δελτίου, η οποία περιλαμβάνει διορθώσεις στις τιμές περίπου 100 φαρμάκων, ενώ απαλήφθηκαν τα 79 νέα προϊόντα που είχαν ενταχθεί στο δελτίο της περασμένης Παρασκευής, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα ανταγωνισμού.

Τα συγκεκριμένα νέα προϊόντα, θα περιληφθούν σε ένα νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδοθεί στις 20 Απριλίου, και το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικά 246 νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες θα τιμολογηθούν βάσει των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Τροπολογία Λοβέρδου για εξαίρεση ταμείων από τον ΕΟΠΥΥ


Τη δυνατότητα να εξαιρούνται από την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ, δίνει σε Ταμεία, τομείς και κλάδους Υγείας, διάταξη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου του 2012, με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε ταμείου ή τομέα ή κλάδου.

Πως κρίνει τα μέτρα για την υγεία η Κοινή Γνώμη. Τι πιστεύει για τους φαρμακοποιούς


Την επιφυλακτικότητα των πολιτών στις ρυθμίσεις για την φαρμακευτική δαπάνη αλλά και την πλήρη αποδοχή και εμπιστοσύνη στο ρόλο που επιτελεί ο φαρμακοποιός , καταδεικνύει έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων ΑLCO.

Σε ερώτημα για «αν οι ρυθμίσεις για τα φάρμακα επιδρούν θετικά ή αρνητικά σε εσάς και την οικογένεια σας» οι πολίτες απάντησαν αρνητικά (43%) και θετικά (24%). Για την επίδραση στην Δημόσια Υγεία οι γνώμες είναι πάλι αρνητικές (42%) έναντι ποσοστού 25% των θετικών. Αντίθετα  οι πολίτες αξιολογούν θετικά , ποσοστό 39% την επίδραση στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης έναντι ποσοστού 27% που τις αξιολογεί αρνητικά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως η γνώμη των πολιτών γα τον φαρμακοποιό. Το 67% εμπιστεύεται και ρωτάει τον φαρμακοποιό για καθημερινά ζητήματα υγείας , έναντι του 27% που απευθύνεται στον γιατρό. Ακόμη το 37% απάντησε ότι τον εμπιστεύεται πολύ για τις επιστημονικές του γνώσεις, το 45% αρκετά και μόλις το 14% λίγο.

Dangerous blood pressure medicine


Despite the fact that nifedipine increases the risk of heart attacks and death, doctors still prescribe this immediate-release blood pressure drug to elderly patients. The Cologne-based research group led by Ingrid Schubert has published the results of their investigation in the current issue of Deutsches Ärzteblatt International (Dtsch Arztebl Int 2012; 109[12]: 215-9). 

Διάκριση της Novartis Hellas στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης


Η Novartis Hellas, κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, βραβεύτηκε στην κατηγορία Silver ανάμεσα σε 15 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Μέσω του CR Index, του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιθεώρησαν με βάση διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς τομείς που αξιολογεί ο Εθνικός Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης: την Κοινωνία, το Περιβάλλον, τους Εργαζόμενους και την Αγορά.

A more ‘nimble approach’ needed for CRO-pharma partnerships


InPharm | Ben Adams 

Pharma firms need to create closer and more flexible relationships with their contract research organisations for better outcomes.

This is according to a new report: ‘Nimble Partnerships in the Pharma Industry: Well-Designed CRO Relationships Enhance Focus and Flexibility’, commissioned by ICON, a provider of outsourced development services to the pharma industry, and the global consulting firm Booz & Company.  

ICON says that pharma companies are increasingly using contract research organisation (CROs) to undertake their research and development, and their study provides new insight into how to structure the relevant partnerships for success.

Τα Superfoods αναγνωρίστηκαν ως «Superbrand»


Η Astra Medical Hellas Superfoods μία από τις μεγαλύτερες και πληρέστερες εταιρείες φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα, διακρίνεται για πρώτη φορά με το Βραβείο Superbrand στη Ελλάδα λαμβάνοντας το βραβείο «Χρυσός Ήλιος», ως η Κορυφαία Ανερχόμενη Ελληνική Εταιρική Επωνυμία (Βραβείο Επιτροπής).

Η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων Corporate Superbrands Greece 2011-2012, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012,στο Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, στην οποία τιμήθηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε όλο το φάσμα της οικονομίας.