Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών από σήμερα


Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων ισχύει από σήμερα, ύστερα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε τη διόρθωση λαθών που διαπιστώθηκαν στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Με το συγκεκριμένο δελτίο τιμών, αναμένεται μείωση της φαρμακευτικής των ασφαλιστικών ταμείων κατά 250 εκ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία κατανάλωσης του 2011, και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων κατά 71 εκ. ευρώ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίσθηκε η ορθή επανέκδοση του δελτίου, η οποία περιλαμβάνει διορθώσεις στις τιμές περίπου 100 φαρμάκων, ενώ απαλήφθηκαν τα 79 νέα προϊόντα που είχαν ενταχθεί στο δελτίο της περασμένης Παρασκευής, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα ανταγωνισμού.

Τα συγκεκριμένα νέα προϊόντα, θα περιληφθούν σε ένα νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα εκδοθεί στις 20 Απριλίου, και το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικά 246 νέες δραστικές ουσίες, οι οποίες θα τιμολογηθούν βάσει των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.