Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πως κρίνει τα μέτρα για την υγεία η Κοινή Γνώμη. Τι πιστεύει για τους φαρμακοποιούς


Την επιφυλακτικότητα των πολιτών στις ρυθμίσεις για την φαρμακευτική δαπάνη αλλά και την πλήρη αποδοχή και εμπιστοσύνη στο ρόλο που επιτελεί ο φαρμακοποιός , καταδεικνύει έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων ΑLCO.

Σε ερώτημα για «αν οι ρυθμίσεις για τα φάρμακα επιδρούν θετικά ή αρνητικά σε εσάς και την οικογένεια σας» οι πολίτες απάντησαν αρνητικά (43%) και θετικά (24%). Για την επίδραση στην Δημόσια Υγεία οι γνώμες είναι πάλι αρνητικές (42%) έναντι ποσοστού 25% των θετικών. Αντίθετα  οι πολίτες αξιολογούν θετικά , ποσοστό 39% την επίδραση στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης έναντι ποσοστού 27% που τις αξιολογεί αρνητικά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως η γνώμη των πολιτών γα τον φαρμακοποιό. Το 67% εμπιστεύεται και ρωτάει τον φαρμακοποιό για καθημερινά ζητήματα υγείας , έναντι του 27% που απευθύνεται στον γιατρό. Ακόμη το 37% απάντησε ότι τον εμπιστεύεται πολύ για τις επιστημονικές του γνώσεις, το 45% αρκετά και μόλις το 14% λίγο.


Ηχηρή απάντηση προς όσους προσπαθούν να αλλοιώσουν την λειτουργία του φαρμακείου στο σύστημα δημόσιας υγείας , δίνουν τα αποτελέσματα της έρευνας στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από την εξυπηρέτηση των φαρμακείων. Το 58% απάντησε ότι είναι πολύ ικανοποιημένο, το 38% αρκετά και το 3% λίγο.

Η έρευνα αυτή , τονίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αμπατζόγλου, «…αποδεικνύει ότι η μόνη που δεν αξιολογεί σωστά και αξιοποιεί τις υπηρεσίες του φαρμακοποιού είναι η Πολιτεία. Ο φαρμακοποιός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της. Αρκεί να εκτιμήσει τις δυνατότητες του και να μην τον καταδιώκει.»