Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φτηνή αλλά επικίνδυνη η τηλε-εξέταση και συνταγογράφηση φαρμάκων


«Εξαιρετικά προβληματική και επικίνδυνη» θεωρούν οι σύλλογοι γερμανών γιατρών την ιστοσελίδα που έθεσαν σε λειτουργία «συνάδελφοι» τους, μέσω της οποίας κάνουν τηλεδιάγνωση και συνταγογραφούν φάρμακα τα οποία στη συνέχεια στέλνονται στους ασθενείς μέσω του ταχυδρομείου από συνεργαζόμενο τηλε-φαρμακείο.
Η ιστοσελίδα https://www.dred.com/uk έχει ιδρυθεί από τέσσερις γιατρούς, δύο εκ των οποίων είναι γερμανοί, που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο.  Μέσα από την ιστοσελίδα των δύο γιατρών παρέχονται υπηρεσίες ηλεκτρονικής διάγνωσης και συνταγογράφησης χωρίς να χρειάζεται να τους επισκεφθεί ο ασθενής.  

Κόστος και τρόπος της τηλε-εξέτασης  

Το κόστος της τηλε-εξέτασης ξεκινά από τα 9 ευρώ και φτάνει στα 29 ευρώ!!!
Οι ασθενείς χρήστες της ιστοσελίδας συμπληρώνουν ερωτηματολόγια, μετρούν μόνοι τους την πίεσή τους, απαντούν σε ερωτήσεις του γιατρού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σπανιότερα στέλνουν φωτογραφίες ή κάποιο δείγμα ούρων για εργαστηριακή ανάλυση.
Το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει η ιατρική πλατφόρμα των ιδρυτών -γιατρών, προς το παρόν, εστιάζεται κυρίως σε ορισμένες παθήσεις, όπως ακμή, στυτική δυσλειτουργία και αφροδίσια νοσήματα, για τα οποία πολλοί ασθενείς διστάζουν να επισκεφτούν ένα γιατρό. 

Αντιδράσεις από τους γερμανούς γιατρούς σιωπή από τους βρετανούς 

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Γερμανίας θεωρεί - σωστά βεβαίως - ότι η νέα αυτή μέθοδος ιατρικής αντιμετώπισης διαταράσσει τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ γιατρού και ασθενή και την μετατρέπει σε μία «στεγνή» συναλλακτική σχέση με εστίαση σε «τεχνικά» χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής του Συλλόγου Γερμανών Γιατρών Βίρτσχαο Ντιρκ Χάινριχ, εξηγεί πως η τηλεδιάγνωση είναι στη Γερμανία, από ιατρική σκοπιά, παράνομη για λόγους που είναι απολύτως προφανείς. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να φροντίσει σωστά έναν ασθενή εξ’ αποστάσεως με βάση το περιεχόμενο γραπτών πληροφοριών που παρέχει ο ίδιος ο ασθενής, υποστηρίζει ο κ. Χάινριχ, καθώς αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνα λάθη». 

Το περίεργο της υπόθεσης

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει βεβαίως την ελεύθερη επιλογή γιατρών από τους ασθενείς στην επικράτεια της ΕΕ, αλλά όχι μέσω του  διαδικτύου. Το περίεργο όμως είναι ότι η ομάδα των τεσσάρων γιατρών συνεχίζει απτόητη την επιχειρηματική της δράση διαδικτυακά έχοντας λάβει μάλιστα και σχετικές πιστοποιήσεις από την επιτροπή «Care Quality Commission» (registration number 1-201500907) που αποτελεί τον ρυθμιστή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας και των ιδιωτών που παρέχουν υπηρεσίες υγείας.
Λέτε να επεκταθεί το φαινόμενο;

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα