Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ θέλει η τρόικα



Το θέμα έπεσε ξανά στο τραπέζι, κατά τη χθεσινή συνάντηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.


Ο Ματίας Μορς ζήτησε να μπορούν να διατεθούν τα ΜΗΣΥΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να επωφεληθούν οι καταναλωτές από τον ανταγωνισμό. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Υπουργείο Υγείας, με δύο βασικά επιχειρήματα: το πρώτο είναι ότι θα υπάρξει ένα επιπλέον πλήγμα για τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, τα οποία δοκιμάζονται σήμερα από την κρίση και τα χρέη των Ταμείων. Το δεύτερο είναι ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ θα προκαλούσε πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Η ελληνική πλευρά σημείωσε ότι στη χώρα μας υπάρχει ήδη υπερκατανάλωση φαρμάκων και πως το ενδεχόμενο να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ θα επιβάρυνε την κατανάλωση τους. Για να αποκρόυσουν το αίτημα του Ματίας Μόρς οι κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις της Γαλλίας, όπου τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα χορηγούνται από καταστήματα παρουσία φαρμακοποιού και της Αγγλίας, όπου μόνο τέσσερις κατηγορίες ΜΗΣΥΦΑ διατίθενται «έξω από τον πάγκο».

Ο κ. Μορς δεν επέμεινε, αλλά - σύμφωνα με πληροφορίες - το θέμα είχε τεθεί ξανά στο παρελθόν, κυρίως από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς αναφερόμενος στο συγκεκριμένο αίτημα της τρόικας, τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.




Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα…


Teva Joins Top 10, “Face” of Big Pharma Changing



PharmExecBlog | By Julian Upton 


Teva’s accession to the exclusive group that is the Pharma Top 10 is further proof, according to IMS Health, that branded pharma needs to renounce its product-protected past and embrace the patient-led, specialty-focused future. 


As the first non-western, non-innovative-core company to enter pharma’s global Top 10, according to IMS Health research, Teva’s rise to prominence is not only contributing to “changing the face” of this exalted group, but confirms that the sector as a whole is heading for a “more level playing field”.