Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011


Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ελπίδα... 
...για καλύτερες μέρες 



Απολαύστε...

Νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, περιορισμός περιθωρίων κέρδους, αντιδράσεις των φαρμακοποιών


Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Υγείας. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο 16 μέτρων για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2012, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. 

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων του 2012 περιλαμβάνεται και η χθεσινή, τρίτη υποτιμολόγηση των φαρμάκων. Το σχετικό δελτίο τιμών προβλέπει μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων σκευασμάτων σε σχέση με τα πρωτότυπα. Διευκρινίζεται όμως ότι δίνεται περιθώριο - έως τις 15 Ιανουαρίου - στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματα που έχουν στα φαρμακεία τους.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων. 

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους θεωρούν ότι πρόκειται για μία νέα σημαντική μείωση του περιθωρίου κέρδους τους, καθώς το μεικτό ποσοστό τους ανέρχεται σήμερα στο 23% ενώ στα «ακριβά» φάρμακα, που αποτελούν σημαντικό ποσοστό του τζίρου τους, είναι μόλις 12%.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε ότι το σχέδιο του υπουργού θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εξόντωση του «φαρμακείου της γειτονιάς». 

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μας καταστρέψει. Το χάος που θα επικρατήσει είναι αποκλειστική του ευθύνη», τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Η φαρμακευτική δαπάνη και κόστη λειτουργίας των νοσοκομείων

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η προσπάθεια για έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης έχει ήδη αποδώσει, καθώς το 2010 και το 2011 υπήρξε μείωσή της κατά 1,65 δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες παρεμβάσεις δεν αφορούν πλέον μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων, αλλά εστιάζονται στη μείωση της κατανάλωσης και του όγκου των πωλήσεων.

Ο υπουργός Ο κ. Λοβέρδος τους κάλεσε, επίσης τους διοικητές των νοσοκομείων, να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία για τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, οι οποίες αφορούν προμήθειες και λειτουργικά κόστη. 

Εξόφληση των προμηθευτών

Σχετικά με τις υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών ο υπουργός ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα καταβληθούν 200 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των προμηθευτών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Το ποσό έχει ήδη εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο, ενώ επιπλέον ποσό 200 εκατομμυρίων αναμένεται να εγκριθεί τις επόμενες μέρες, επεσήμανε στους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας. 

Ιατρικές ειδικότητες

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης, και στις εξετάσεις για ένταξη στα προγράμματα ιατρικής ειδικότητας, λέγοντας ότι για το θέμα υπήρξαν αντιδράσεις από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και πως θα θέσει το θέμα εκ νέου στο υπουργικό συμβούλιο. 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα