Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η Amgen επενδύει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα


Με κεντρικό στόχο να επενδύσει δυναμικά στην Ελλάδα, η εταιρία ηγέτης στο χώρο της βιοτεχνολογίας η Amgen ανακτά και πάλι από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα εμπορικά δικαιώματα για τα προϊόντα της AranespR (darbepoetin alfa), GranulokineR (filgrastim), NeulastaR (pegfilgrastim), και MimparaR (cinacalcet) στην Ελλάδα και την Κύπρο, από την εταιρεία GENESIS Pharma με τη σταδιακή καταβολή 50 εκατομμυρίων ευρώ. 

Πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει οικονομική ανάσα στην ελληνική εταιρία που μετά το κούρεμα των ομολόγων, όπως και οι άλλες ελληνικές φαρμακευτικές, είδαν στοιχεία του ενεργητικού τους να πλήττονται. Παράλληλα η μεγαλύτερη ενεργοποίηση στην εγχώρια αγορά ενός φαρμακευτικού κολοσσού με τεχνολογία αιχμής δίνει υπεραξία στη χώρα και ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις.  Άλλωστε τη διάθεση των πολύτιμων αυτών θεραπειών στους ασθενείς θα αναλάβει η θυγατρική της Amgen στην Ελλάδα, Amgen Hellas, η οποία αναμένεται να επεκτείνει το δίκτυό της προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στο χώρο. Ο πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος, ψηφίζει Ελλάδα, ενισχύοντας την θυγατρική του στη χώρα μας και συμβάλλοντας μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες του στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των Ελλήνων. 

Τα εν λόγω προϊόντα της Amgen διατίθενται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από τη GENESIS Pharma βάσει εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.
Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, η Amgen Hellas και η GENESIS Pharma, σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, δρομολογούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην Amgen Hellas και την απρόσκοπτη συνέχιση της διάθεσης αυτών των σημαντικών θεραπειών στους Έλληνες ασθενείς από την 1η Ιανουαρίου 2013. 

"Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την μακροχρόνια δέσμευση της Amgen στην ελληνική αγορά", δήλωσε σχετικά η κ. Ευαγγελία Πατεράκη, Γενική Διευθύντρια της Amgen Hellas. "Ενισχύει την ήδη ισχυρή παρουσία της Amgen στην Ελλάδα, επιτρέποντάς της πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και την ευκαιρία να βρίσκεται στην υπηρεσία περισσότερων ασθενών". 
Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, σχολίασε: "Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής με την Amgen, η GENESIS Pharma επικεντρώνεται στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και επενδύει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα". 

 ---------------------------------------------------------------------------------





Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα…







Συνέδριο ΕΣΔΥ: Με προχειρότητα το μάζεμα στην υγεία 3,5 δισεκ.ευρώ



H ελληνική φαρμακευτική αγορά έχει κάνει μπει σε ρότα εξορθολογιμού, αλλά στο βωμό της περιστολής δαπανών έχουν γίνει και πολλές άστοχες κινήσεις είναι το βασικό μήνυμα των ομιλητών στην διάρκεια του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας που οργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Την ώρα μάλιστα που τα φορολογικά έσοδα από τον κλάδο είναι της τάξης των 90 εκατ. ευρώ άμεσα, κι έμμεσα των 200 εκατ. ευρώ, απαιτείται τεκμηριωμένη και προσεκτκή πολιτική προσέγγιση τόνισαν οι περισσότεροι.