Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012



Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Ένα επίλεκτο μέλος των επαφών μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε χθες ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου δρ. Κωνσταντίνος Δροσάτος ερευνητής της Μοριακής Βιολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Columpia της Νέας Υόρκης. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη φιλοξενία στο Προεδρικό Μέγαρο των φοιτητών και των οργανωτών του 1ου Θερινού Σχολείου ιατρικής και βιοεπιστημονικής έρευνας και διαχείρισης του Συλλόγου.

Στο θερινό σχολείο ιατρικής και βιοεπιστημονικής έρευνας και διαχείρισης, το οποίο οργανώνεται στη Μάνη Λακωνίας και στην Αθήνα, συμμετέχουν αφιλοκερδώς ως διδάσκοντες Έλληνες καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον 140 Έλληνες και ξένοι φοιτητές από 24 χώρες.

Το οικονομικό σκέλος του θερινού σχολείου κάλυψαν σύλλογοι Λακώνων των ΗΠΑ, ομογενείς Λάκωνες και άλλοι ομογενείς.

Σε ανάλογο πλαίσιο έχουν δρομολογηθεί οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση ιατρικού συμποσίου στα Ιωάννινα το Φεβρουάριο 2013 σε στενή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων αλλά και του 11ου Παγκοσμίου συνεδρίου του Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου στην Κύμη της Εύβοιας, τον τόπο καταγωγής του διάσημου Γεώργιου Παπανικολάου, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ


Πέντε εκατομμύρια ευρώ είχε την Τρίτη, στο ταμείο του ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όταν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ


Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών για την πορεία των κινητοποιήσεων τους, με την απόφαση να εξαρτάται άμεσα από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17:00.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει 73 εκατ. ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ.

Προβλήματα και στην Φαρμακευτική αγορά της Κύπρου


Η Κυπριακή Ένωση Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την ξαφνική αλλαγή πολιτικής από μέρους του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με την εκτέλεση των συμβάσεων του δημοσίου για αγορά φαρμάκων.