Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σε φθίνουσα τροχιά οι φαρμακευτικές εταιρίες σύμφωνα με μελέτη της ICAP



Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η επιβληθείσα μείωση των τιμών, είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς φαρμάκου την τελευταία διετία, έπειτα από μια μακρά περίοδο ανοδικής πορείας. Οι τελευταίες μεταβολές και προοπτικές εξέλιξης του συγκεκριμένου κλάδου παρουσιάζονται στην δεύτερη έκδοση της κλαδικής μελέτης που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE.

Το προφίλ υγείας και το ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού αποτελούν τους κύριους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τη ζήτηση για φάρμακα και παραφαρμακευτικά είδη. Οι μακροχρόνιες προβολές πληθυσμού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) δείχνουν αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού άνω των 65 ετών μέχρι το έτος 2050.

ΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών σε 17 σκευάσματα



Στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών σε 17 σκευάσματα που παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Πρόκειται για τα FORADIL, FLIXOTIDE, SERETIDE, EXELON, ABILIFY, CRESTOR, ATACAND PLUS, MICARDIS, PRITOR, SANDIMMUN NEORAL, CLEXANE, AGGRENOX, HUMALOG, HUMULIN, VIREAD, SKINOREN και το RENAGEL.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ που απεστάλη σε φαρμακαποθήκες,