Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Έκτακτη Είδηση: Διώξεις για εκβιασμό και σύσταση συμμορίας στο Ιπποκράτειο



Virus | Γράφει:  Αιμίλιος Νεγκής
 
Διώξεις για εκβιασμό κα σύσταση συμμορίας έρχονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών, όπου από την περασμένη Τετάρτη έχει κάνει έφοδο η οικονομική αστυνομία με αντικείμενο την προμήθεια βηματοδοτών και απινιδωτών.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Virus αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των τριών αστυνομικών, που έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα αρχεία του νοσοκομείου, έχουν μπει οι κινήσεις΄6 υπαλλήλων, οι οποίοι μετέχουν στις επιτροπές παραλαβής των βηματοδοτών και των απνιδωτών. Όλοι τους έχουν κληθεί για ανάκριση στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, που έχει επιληφθεί της υπόθεσης μετά από εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Τις τελευταίες ημέρες, στο νοσοκομείο εκτυλίσσονται εικόνες που βλέπουμε μόνο στα αμερικανικά σήριαλ. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι οι τρεις αστυνομικοί έχουν ουσιαστικά κατάσχει στοίβες χαρτιών και όταν φεύγουν από το νοσοκομείο σφραγίζουν τις πόρτες με βουλοκέρι...
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας στοιχειοθετει διώξεις για εκβιασμό και σύσταση συμμορίας. Όπως μάθαμε, υπάλληλοι του νοσοκομείου ενώ έλειπαν σε κανονική άδεια από το νοσοκομείο φέρονται να έχον υπογράψει στα επίσημα έγγραφα παραλαβής των βηματοδοτών και απινιδωτών. Οι τρεις αστυνομικοί έχουν ζητήσει και έχουν λάβει αναφορές από τις αρμόδιες διευθύνσεις του νοσοκομείου για το ωράριο εργασίας των εν λόγω έξι υπαλλήλων την περίοδο από την 1-10-2013 έως και τις 31-12-2013.
Παράλληλα, μία εκ των έξι υπαλλήλων φέρεται να έχει πέσει θύμα εκβιασμού για να υπογράψει πρακτικά παραλαβής υλικών που αφορούσαν σε χρόνο, ενώ η ίδια έλειπε σε άδεια. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι δέχθηκε πίεση να υπογράψει με την απειλή ότι αν δεν το κάνει θα της κάνει μήνυση η προμηθεύτρια εταιρεία, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να πληρωθεί αν δεν είχαν παραληφθεί επισήμως τα υλικά.
Θυμίζουμε πάντως ότι όπως έχει διαβεβαιώσει ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης συνολικά εμφυτεύτηκαν περίπου 200 βηματοδότες και απινιδωτές σε ασθενείς και σε όλες τις περιπτώσεις τηρήθηκαν οι κανόνες ιατρικής δεοντολογίας. Δηλαδή, η έρευνα αφορά τις διοικητικές διαδικασίες προμήθειας των υλικών και όχι αν υπήρξαν εικονικές εμφυτεύσεις σε ασθενείς.
Η υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια το γεγονός ότι το ισχύον σύστημα προμήθειας διαφόρων πανάκριβων υλικών στα νοσοκομεία νοσεί βαθύτατα. Με βάση τον νόμο, τα υλικά πρέπει να παραλαμβάνονται από τριμελείς επιτροπές, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη το όλο σύστημα είναι αδιαφανές - πολύ περισσότερο που στα περισσότερα νοσοκομεία διορίζονται όλο οι ίδιοι υπάλληλοι στις επιτροπές...
Είναι ευκαιρία λοιπόν να ανοίξει το θέμα και επιτέλους να αλλάξουν διαδικασίες. Πολύ φοβάμαι όμως η έρευνα στο Ιπποκράτειο θα ολοκληρωθεί χωρίς το υπουργείο Υγείας να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων...