Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μια θέση εργασίας στη φαρμακοβιομηχανία δημιουργεί άλλες πέντε…



Προώθηση καινοτόμων θεραπειών και αύξηση στην εγχώρια απασχόληση είναι μερικά από τα οφέλη που θα φέρει η ανάπτυξη των κλινικών μελετών στη χώρας μας, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα του συνεδρίου Clinical Research Conference 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής με κεντρικό θέμα «Κλινική έρευνα: Δυναμικός μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Roche, Dr Alexander Zehnder, ανέφερε ότι για «κάθε μία θέση εργασίας, που δημιουργείται στη φαρμακοβιομηχανία, γεννιούνται άλλες πέντε». Γι' αυτό τόνισε ότι η εταιρία του μείωσε το κόστος της στην Ελλάδα, αλλά δε μείωσε τις επενδύσεις της σε έρευνα κι ανάπτυξης.

"Χρειάζεται αναγνώριση φαρμακευτικής καινοτομίας και θα προκύψουν οφέλη", τόνισε ο επικεφαλής στην Ελλάδα μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο. «Εάν επιτευχθεί το όριο των 60 ημερών για τις εγκρίσεις των ερευνών, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά., οι έλληνες ασθενείς θα έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλους»

Η Ελλάδα πληροί μια σειρά από δύσκολες προϋποθέσεις όπως ανέφερε ο κ. Zehnder για την διενέργεια κλινικών δοκιμών

Pharmathen: Επενδύσεων συνέχεια και συνεργασία με τη UCB



Συνέχεια στο επενδυτικό της πρόγραμμα δίνει η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, προχωρώντας στην αύξηση της παραγωγής στη μονάδα της στις Σάπες Ροδόπης, αλλά και στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέα σκευάσματα. Το ύψος της επένδυσης στις εγκαταστάσεις στη Ροδόπη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφορά την παραγωγή ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μέχρι τώρα κατασκευάζονταν στη μονάδα της Παλλήνης.
Η επέκταση της παραγωγής εντάσσεται στο πενταετές επενδυτικό πλάνο της Pharmathen (2011- 2015), συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατ. έχουν ήδη διατεθεί. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μόνο για την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων το ποσό που δαπανάται ετησίως ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει της παρουσία της και εντός και εκτός συνόρων. Ήδη η Pharmathen συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το 75% των πωλήσεων της προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Το 2013 έκλεισε με αύξηση του κύκλου εργασιών, από τα 162 εκατ. ευρώ το 2012 στα 176 εκατ. και στόχος των επενδυτικών της κινήσεων είναι ο τζίρος της να ανέβει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα στο παιχνίδι μπαίνουν νέες συνεργασίες. Την προηγούμενη εβδομάδα η Pharmathen ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη βελγική εταιρεία UCB