Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 19 Απριλίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του ΙΣΑ για την ιατρική μετανάστευση


Τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), μέσω του οποίου διεκπεραιώνεται η διαδικασία της «εξαγωγής» γιατρών στο εξωτερικό, είναι αποκαλυπτικά για το κύμα της ιατρικής μετανάστευσης. Την τελευταία τριετία ο αριθμός των λειτουργών του Ιπποκράτη που έχουν φύγει από την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί!

Το 2007 ζήτησαν το αναγκαίο για το εξωτερικό πιστοποιητικό από τον ΙΣΑ 702 γιατροί. Το 2008 την ίδια διαδικασία έκαναν 808 επιστήμονες και το 2009 ο αριθμός μειώθηκε στους 749. Το 2010 καταγράφεται όμως κατακόρυφη αύξηση: 1.047 γιατροί φεύγουν από τη χώρα μας. Το περασμένο έτος η κρίση οδηγεί στην αλλοδαπή, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, άλλους 1.483 γιατρούς. Το «κύμα» δε συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πορεία του. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουν μεταναστεύσει άλλοι 581 επιστήμονες.

Επικίνδυνες για την υγεία οι online αυτο-διαγνώσεις


Σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση μία στις τέσσερις γυναίκες έχουν κάνει λάθος αυτοδιάγνωση όταν προσπάθησαν να βρουν απαντήσεις στο Ίντερνετ - με συνέπεια είτε να ανησυχήσουν δίχως λόγο είτε (χειρότερο ακόμα) να υποβληθούν σε αχρείαστη θεραπεία που συχνά είχε και παρενέργειες.

Στην πραγματικότητα, από τις 1.000 γυναίκες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, σχεδόν οι μισές είχαν κάνει μια online αυτοδιάγνωση και μετά πήγαν και αγόρασαν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, δίχως να ρωτήσουν τον γιατρό ή έστω τον φαρμακοποιό εάν το προϊόν που έπαιρναν ήταν κατάλληλο γι’ αυτές.

Και αστικές ευθύνες για τη σπατάλη ορθοπεδικού υλικού


Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει με καθυστέρηση έξι ετών, η υπόθεση σπατάλης ορθοπεδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, με τη συνολική ζημία για το νοσοκομείο να υπολογίζεται στα 1,8 εκατ. ευρώ. 

Τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχουν ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Έδεσσας και τα εμπλεκόμενα νοσοκομειακά στελέχη έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά.

Abbott Reports Positive Study Data For Parkinson's Disease Gel


Abbott Laboratories  reported positive results from a Phase 3 trial evaluating the company's gel treatment for advanced Parkinson's disease.

Abbott said the study found patients treated with its levodopa-carbidopa intestinal gel showed clinically meaningful and statistically significant improvement in "off" time--or periods of poor mobility, slowness and stiffness--compared with the standard oral treatment. The study also found an improvement in patients' "on" time--or periods of good motor- symptom control--without troublesome dyskinetic symptoms.