Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Ποια είναι η Ελληνίδα «έμπιστη» του Χορστ Ράιχενμπαχ με αρμοδιότητα την υγεία



«Μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε το ΕΣΥ;»: το ερώτημα που τέθηκε την περασμένη Τρίτη στη διάρκεια ενός σημαντικού συνεδρίου για την Υγεία θα μπορούσε να θεωρηθεί ρητορικό, εάν δεν το είχε υποβάλλει η κυρία Ζορζέτα Λάλη, η Ελληνίδα εκπρόσωπος του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και της Task Force, της περίφημης Ομάδας Δράσης, στη χώρα μας, αλλά και η μοναδική Ελληνίδα διευθύντρια της Κομισιόν.

Επιλεκτικό ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ για Γερμανικές εταιρίες


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού του ηλεκτρονικού τύπου  η «συνεργασία» της Γερμανικής Κυβέρνησης με το Υπουργείο Υγείας φαίνεται προχωρά με γρήγορούς ρυθμούς  και από ότι φαίνεται δεν αφορά μόνο την «επέμβαση» των Γερμανών στη διοίκηση και τη λειτουργία των Νοσοκομείων αλλά και τις παρεμβάσεις στην υγειονομική περίθαλψη με έμφαση σε τομείς που αφορούν τη στήριξη των Γερμανικών εταιριών. Δεν εξηγείται αλλιώς το μεγάλο ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ για την αποπληρωμή δύο συγκεκριμένων Γερμανικών φαρμακευτικών εταιριών.

Συγκεκριμένα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στις 19-3-2012 στους Διοικητές των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ ζητείται να απαντήσουν εντός μίας ώρας αν έχουν αποπληρωθεί δύο συγκεκριμένες Γερμανικές εταιρίες. 

Πέρα από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ εκδηλώνεται μόνο για δύο εταιρίες το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα δεν αναφέρονται μόνο οι εταιρίες αλλά επισημαίνεται ότι είναι Γερμανικές.

Δείτε το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στους Διοικητές των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ4
 ΠΗΓΗ: Ygeionomikoi.gr

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων


Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος αναδείχθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κ. Φρουζής υπογράμμισε ότι ο ΣΦΕΕ θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού της Υγείας και της φαρμακευτικής δαπάνης, με μέτρα, όμως, που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Πρωτεύουσας σημασίας για το ΣΦΕΕ είναι επίσης η διατήρηση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόσο των ελληνικών όσο και των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σημείωσε.

Τέλος, ο ΣΦΕΕ σημειώνει ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη η πρόσβαση όλων των πολιτών στις θεραπείες, πολλώ δε μάλλον στις καινοτόμες θεραπείες, γεγονός που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στη χώρα μας».

Ο κ. Φρουζής είναι αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas (από το 2007) και διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΣΦΕΕ.

Από το 1985, κατείχε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, το λιανεμπόριο, τα καταναλωτικά προϊόντα και τα πετρέλαια.

Unipart: Ο Εκσυγχρονισμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα νοσοκομεία


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, ημερίδα με θέμα τον Εκσυγχρονισμό της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη μέθοδο της Unipart. Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοποριακό, πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο ΠΓΝΠ, το οποίο συμβάλλει στην περιστολή των δαπανών που αφορούν σε προμήθειες και διασφαλίζει την έγκαιρη παραλαβή και διάθεση των υλικών. 

Με δεδομένο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τα χρέη των νοσοκομείων να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ασθενείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ υλικά μεγάλης χρηματικής αξίας παραμένουν σε αχρηστία ξεχασμένα μέχρι να λήξουν, γίνεται κατανοητή η συμβολή του προγράμματος Unipart στην εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΕΣΥ.

Επίσκεψη Μουσικοθεραπευτών στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο


Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε η επίσκεψη ομάδας Αμερικανών μουσικοθεραπευτών (NER-AMTAS Greece Team - New England Region - American Music Therapy Association) που επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου 2012.Η ομάδα αποτελούμενη από έξι προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μουσικοθεραπείας και παραστατικών τεχνών του Πανεπιστημίου Berklee College of Music και Lesley University της Βοστόνης, πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς του ΩΚΚ.

Στόχος της επίσκεψης τους η προώθηση της μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα ως αποτελεσματικής θεραπείας.