Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Lilly καιVianex κατακτούν την Κίνα



Υλοποιείται η συμφωνία παραγωγής βανκομυκίνης στην Ελλάδα για την κάλυψη του 50% της κινεζικής αγοράς.

 

Καρπούς απέδωσε η συμφωνία Farmaserve – Lilly και Vianex για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης της Lilly στη χώρα μας με προορισμό την εξαγωγή στην Κίνα.
Η πρώτη παρτίδα παραδόθηκε ήδη στα γραφεία της Lilly στη Σαγκάη και ως το τέλος του έτους προβλέπεται να εξαχθούν 2 εκ. φιαλίδια. Η συμφωνία προβλέπει την αύξηση της εξαγώγιμης ποσότητας το 2015 στα 6 εκ. φιαλίδια και το 2016 στα 6,3 εκ. φιαλίδια.

Ήδη η Lilly κατέχει το 40-42% της αγοράς βανκομυκίνης στην Κίνα και με την αύξηση της παραγωγής στη χώρα μας, προσβλέπει στην κάλυψη του 50% του συγκεκριμένου φαρμάκου στην κινεζική αγορά, με ρυθμό αύξησης της τάξης του 10-15% ετησίως. Από τη συμφωνία αυτή, η Βιανέξ θα ενισχύσει τον κύκλο εργασιών της κατά περίπου 10 εκ. ευρώ ετησίως.
Η ανακοίνωση της παράδοσης της πρώτης παρτίδας αντιβιοτικών στην Κίνα, έγινε χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου από τις διοικήσεις των δύο εταιριών στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά και εκπροσώπων φορέων της φαρμακευτικής αγοράς.

Το γεγονός, που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, κ. Διονύσης Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος Lilly Europe, Australia & Canada, κ. Andrew Hotchkiss, ο γενικός διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης και ο αντιπρόεδρος Lilly Finance, Strategy & Business Development China, κ. Richard Jonathan Parsons.


Χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT.