Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ελληνικό Φάρμακο: η Λύση για την υγεία, την κοινωνία και την ανάπτυξη



Δέσμευση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για ενέργειες και δράσεις
 κοινωνικού, οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα

 Ένα «κοινωνικό συμβόλαιο», που θα δεσμεύει την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις κοινωνικού, οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Θέατρο Badminton, στην οποία παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, φορέων και υπηρεσιών του φαρμάκου και της υγείας, καθώς και 2.500 εργαζόμενοι στον κλάδο.

Ο κ. Τρύφων τόνισε συγκεκριμένα:
«Μπορούμε να καλύψουμε αποτελεσματικά το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% των νοσοκομειακών φαρμακευτικών αναγκών. Δεσμευόμαστε τόσο για την επάρκεια όσο και για την ποιότητα της φαρμακευτικής θεραπείας που μπορούμε να προσφέρουμε. Δεσμευόμαστε σε  χαμηλές, αλλά όχι εξοντωτικές τιμές, που συμβάλουν στη μειωμένη συμμετοχή των ασθενών. Ήδη τα Ελληνικά Φάρμακα έχουν τιμές κάτω από το 30% της αρχικής τιμής των πρωτοτύπων.

Δεσμευόμαστε:
  • Να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις.
  • Να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την απασχόληση.
  • Να δώσουμε νέα δυναμική στην έρευνα και την καινοτομία, αξιοποιώντας το ακαδημαϊκό και  επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
  • Να ενισχύσουμε τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.
Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε στην πράξη τα επόμενα πέντε χρόνια, πως η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι μοχλός ανάπτυξης, έτοιμη να συμβάλει αποφασιστικά στους εθνικούς στόχους του 2020».

Οι δεσμεύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, είπε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, τελούν υπό την προϋπόθεση, ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου, τις οποίες περιέγραψε αναλυτικά, καθώς το σημερινό πλαίσιο καθηλώνει το Ελληνικό Φάρμακο στο 18% της αγοράς, ενισχύει στην πράξη τα εισαγόμενα φάρμακα και οδηγεί πολλές ελληνικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο, σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα rebate και clawback που ανεβάζουν την άμεση και έμμεση φορολόγηση στο 50% της τιμής.