Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012


Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Βολές κατά του υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας


"Τα μέτρα που υιοθετεί το υπουργείο Υγείας οδηγούν σε γενικευμένη υποκατάσταση των παλαιών φθηνότερων από ακριβότερα φάρμακα και αντικατάσταση των εγχωρίως παραγόμενων, από εισαγόμενα. Επιβάλλεται παραδόξως, μονοπώλιο των ακριβών εισαγομένων φαρμάκων, που συνεπάγεται αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και διάλυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας αφού δεν προβλέπεται παράλληλα κανένα μέτρο αναπτυξιακής πολιτικής, στην ελληνική παραγωγή φαρμάκου."

Αυτά ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα του υπουργείου υγείας για τα γενόσημα φάρμακα.

Την αντίδραση, του ΕΟΦ προκαλούν «λανθασμένες απόψεις και ανακριβείς πληροφορίες», για τα γενόσημα φάρμακα.


Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΕΟΦ προκειμένου να αμβλύνει τις ανησυχίες της Κοινής Γνώμης που δημιουργούνται από ανακοινώσεις ιατρικών συλλόγων και δηλώσεις εκπροσώπων της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας καθιστά σαφές ότι το «γενόσημο προϊόν περιέχει την ίδια δραστική ουσία, όπως το προϊόν αναφοράς (πρωτότυπο), σε ίδια ποσότητα» και ότι «η δραστική ουσία ενός φαρμάκου είναι το συστατικό που του προσδίδει τη θεραπευτική του αποτελεσματικότητα».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι περίπου 3.000 σε επίπεδο συσκευασίας σε σύνολο περίπου 7.300 φαρμάκων. Τονίζεται ακόμη ότι σήμερα τα γενόσημα καταλαμβάνουν ποσοστό 18% της αγοράς και θα πρέπει να ανέλθουν, σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου, στο 50% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Οι γιατροί του ΕΣΥ ζητούν εξίσωση με τους πανεπιστημιακούς


Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ κ. Ν. Μαρουδιάς, μετά την απόσυρση του άρθρου από νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα εξισώνονταν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ με των πανεπιστημιακών.

«Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε απογοήτευση και λύπη. Την Κυριακή στο «Βήμα», ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας καθηγητής Ιατρικής κ. Μουτσόπουλος, σας προέτρεπε να βρείτε τρόπους σύνδεσης των αμοιβών των ιατρών με την απόδοσή τους. Η απόσυρση αυτού του άρθρου δικαιώνει το «φακελάκι» και τους άδηλους πόρους στα νοσοκομεία μας»,
λέει ο κ. Μαρουδιάς. Αυτό σημαίνει, ότι θα συνεχιστεί το «μαύρο χρήμα» και η φοροδιαφυγή από μερικούς ταλαντούχους, ενώ «οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε στους μίζερους μισθούς των 2.000 ευρώ με 34 χρόνια προϋπηρεσία και βαθμό Συντονιστή Διευθυντή».
Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ ζητεί από τον υπουργό Υγείας να επαπροσδιορίσει τη θέση του, διότι «όταν οι γιατροί έχουν κίνητρα τότε και το φακελάκι κόβεται και η φοροδιαφυγή υφίσταται σημαντικό περιορισμό».

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη

«Με διάταξη που προστέθηκε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή μειώνεται κατά 17% το ωρομίσθιο αποζημίωσης των εφημεριών!», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, προαναγγέλλοντας δυναμική κινητοποίηση στις 25 Φεβρουαρίου.



Στην σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη του ΟΕΓΝΕ και ο πρόεδρος, Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρουν: «Ο συντελεστής για τον υπολογισμό του κόστους εφημεριών πέφτει από 0,0059 που είναι σήμερα σε 0,0049 ώστε, όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. Ευρώ».