Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΣτΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η από 14.6.2013 απόφαση του υπουργού Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Στην προσφυγή του ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «η αγορανομικά καθοριζόμενη ανώτατη τιμή πώλησης φαρμάκου όχι μόνο δεν μπορεί να είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας ορθολογικώς οργανωμένης επιχειρήσεως στον κλάδο αυτό παραγωγής ή εμπορίας, όπως το κόστος αυτό διαμορφώνεται υπό συγκεκριμένες, από άποψη τόπου και χρόνου, οικονομικοτεχνικές συνθήκες, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και εύλογο, επίσης από ορθολογικώς οργανωμένη επιχείρηση προσδοκώμενο, ποσοστό κέρδους».
Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι η επέκταση της νοσοκομειακής τιμής και στις πωλήσεις προς τα ιδιωτικά φαρμακεία παραβιάζει κατ’ αυτόν τον τρόπο τη συνταγματική διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθώς επιβάλει στις πρώτες να πωλούν σε τιμή χαμηλότερη απ’ ό, τι προφανώς είχαν υπολογίσει, μην αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.
«Η νέα αυτή ρύθμιση θα έχει ως αποτέλεσμα να παύσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να παράγουν τα φάρμακα εκείνα, για τα οποία θα αναλάβουν ξαφνικά πρόσθετα κόστη (π.χ. κόστος διανομής προς τα ιδιωτικά φαρμακεία των κλινικών), ενώ θα απολέσουν σημαντικά έσοδα (λόγω της μειωμένης τιμής πώλησης προς τα ιδιωτικά φαρμακεία των κλινικών) με περαιτέρω αποτέλεσμα τη σημαντική διαρροή πελατείας που προστατεύεται από τη διάταξη του άρθρου 5 του Συντάγματος», επισημαίνει ο Σύνδεσμος.
Επίσης, στην προσφυγή αναφέρεται ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση  παραβιάζονται διατάξεις κατά το σκέλος εκείνο που επιβάλλει στην εσωτερική αγορά φαρμακευτικών προϊόντων την υποχρέωση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων να χορηγούν πίστωση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών προς τα φαρμακεία και φαρμακέμπορους.
Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, η επίμαχη απόφαση του υπουργείου Υγείας «σε μια ήδη αντι-ανταγωνιστική αγορά, καθιερώνει αυθαίρετα, τη χορήγηση πίστωσης στην εξόφληση των φαρμάκων από τους πελάτες των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου προς τις επιχειρήσεις και αλλοιώνει-στρεβλώνει τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Η Biohellenika ανανέωσε με επιτυχία την πιστοποίηση ISO 9001:2008 από τον οργανισμό Lloyd’s για 8η συνεχή χρονιά

 

Στις 26/7/2013, η BIOHELLENIKA Α.Ε. ανανέωσε με επιτυχία την πιστοποίηση ISO 9001:2008 για 8η συνεχή χρονιά για την επεξεργασία, ποιοτικό έλεγχο και κρυοσυντήρηση βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, ολόκληρο τον ομφάλιο λώρο, τα νεογιλά δόντια και το λιπώδη ιστό. Η πιστοποίηση σήμερα επεκτάθηκε και περιλαμβάνει την απομόνωση βλαστοκυττάρων από το δέρμα για την αισθητική αποκατάσταση του προσώπου, την καλλιέργεια χονδροκυττάρων που λαμβάνονται από βιοψία χόνδρου για τη θεραπεία της οστοεαρθρίτιδας και την παρασκευή αυτόλογου θεραπευτικού ορού από το αίμα (PRP) για την ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και τενοντίτιδας.

Επιπλέον η Biohellenika έλαβε πιστοποίηση για το σύστημα της κρυοσυντήρησης σε κρυοφιαλίδια, τα οποία επιτρέπουν πολλαπλές χρήσεις των βλαστοκυττάρων, υψηλή βιωσιμότητα και ασφαλή μακροχρόνια φύλαξη.

Η πιστοποίηση ISO 9001:2008 αποτελεί ένα από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας, επάνω στα οποία δομείται με αξιοπιστία η λειτουργία μιας επιχείρησης. Προσβλέποντας με αισιοδοξία στο μέλλον και παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, η Biohellenika και κυρίως οι εργαζόμενοι αποδεικνύουν έμπρακτα την αφοσίωσή τους στις αρχές λειτουργίας της εταιρείας που είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, προσιτών στην κοινωνία, οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από επιτυχημένα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος Δρ. Γεώργιος Κολιάκος.

Η Biohellenika κατανοώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες, ανταγωνιστικές στο διεθνή χώρο, οι οποίες ενισχύουν τη θέση της και την κατατάσσουν στις πλέον αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου της.

Οι πρωτοποριακές υπηρεσίες φύλαξης βλαστοκυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τον πλακούντα, ολόκληρο τον ομφάλιο λώρο, τα πρώτα δόντια και το λιπώδη ιστό σε συνδυασμό με τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό, τα άρτια τεχνολογικά εργαστήρια, την άμεση εξυπηρέτηση και επιστημονική ενημέρωση των γονέων σε συνδυασμό με τη φροντίδα των καταξιωμένων ιατρών, αναδεικνύουν τη Biohellenika ως μία μοναδική εταιρεία που ανταποκρίνεται με ανθρωπιά και αξιοπιστία στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.

Η επέκταση της πιστοποίησης των υπηρεσιών στον τομέα των κυτταρικών θεραπειών στην ορθοπεδική, τη δερματολογία και στην αποκατάσταση αποτελεί απόδειξη της συνεχούς εξέλιξης και της προσήλωσης προς την παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών. 

Λίγα λόγια για το ISO 9001:2008

H Biohellenika χρησιμοποιεί ως βασικό σύστημα διαχείρισης ποιότητας το πρότυπο ISO 9001:2008, το οποίο εφαρμόζεται διεθνώς σε κάθε είδος και μέγεθος οργανισμό ανεξαρτήτως αντικειμένου και νομικού πλαισίου λειτουργίας. Το πρότυπο προσφέρει ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας, που οδηγεί όχι μόνο στην ικανοποίηση του πελάτη, αλλά και στην βελτίωση των διεργασιών εντός του οργανισμού.