Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τι ζητάει ο ΣΦΕΕ από την Κυβέρνηση




Τα μέλη του ΣΦΕΕ  ζητούν από την Κυβέρνηση τον άμεσο επαναπροσδιορισμό  του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης στο ελάχιστο επιτρεπτό όριο των 2,3 δισ. € για φαρμακευτικό προϋπολογισμό και 700 εκατ. € για προϋπολογισμό φαρμάκου στα Νοσοκομεία προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες της εξαθλίωσης της φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων θα είναι πολύ μεγάλες και δυστυχώς μη προβλέψιμες.
Επιπλέον, ζητούν από το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα στα εξής:
1) Αποκατάσταση των λανθασμένων (κάτω από το μέσο όρο των 3 χαμηλότερων τιμών στις 28 χώρες της ΕΕ) τιμών των φαρμάκων και την τήρηση της κείμενης  νομοθεσίας για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων
2) Το μέγιστο όριο επιστροφής της υπέρβασης από τη φαρμακευτική δαπάνη (clawback) να μην ξεπερνά τα 150 εκατ. € για το 2014 και να μην υπερβαίνει το 2% του ετήσιου στόχου από το 2015 και μετά, εφόσον προκύπτει πιστοποιημένη υπέρβαση και εφαρμοστούν οι απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις
3) Όχι άλλα επιπλέον άδικα rebates, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 400 € ευρώ που η φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Novartis και Pharmathen ενώνουν τις δυνάμεις τους



Στρατηγική συνεργασία για την συμπροώθηση (co-marketing) στην ελληνική αγορά δύο καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικές εταιρίες Novartis και Pharmathen.
Από την πλευρά της Novartis, ανακοινώθηκε ότι η συνεργασία με την Pharmathen, αναμένεται να οδηγήσει και να ενισχύσει τα νέα λανσαρίσματα της εταιρείας στον χώρο της ΧΑΠ. Το όφελος της προώθησης δύο πνευμονολογικών σκευασμάτων, είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη ΧΑΠ, όσο και η καλύτερη διάγνωση και θεραπεία αυτής.
Η αγορά των αναπνευστικών προϊόντων είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και η διατήρηση της ηγετικής θέσης απαιτεί την προσφορά αποτελεσματικών και καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.