Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012



Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Αλαλούμ με την επέκταση συνταγογράφησης των γενοσήμων από αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Υγείας.



Καθημερινή | Της Πέννυς Μπουλούτζα

Στην επέκταση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία σε όλα τα σκευάσματα που διαθέτουν γενόσημα προχώρησε από σήμερα αιφνιδιαστικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης που έγινε μετά από τις πιέσεις της Τρόικας, αφού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, είναι οι ασφαλισμένοι να καλούνται να πληρώσουν πιο ακριβά τη συμμετοχή τους στο κόστος της δαπάνης στην περίπτωση που δεν επιλέξουν το φθηνό σκεύασμα της κατηγορίας φαρμάκων που λαμβάνουν.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, καταρτίστηκε από τον ΕΟΦ κατάλογος με τα εμπορικά σκευάσματα που αντιστοιχούν σε δραστικές ουσίες, και στον οποίο προστέθηκαν οι τιμές αναφοράς για κάθε δραστική ανά μορφή και περιεκτικότητα.

Ο ένας στους δέκα εργαζόμενους παίρνει αναρρωτική λόγω κατάθλιψης



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 1η Οκτωβρίου 2012 – Ένας στους δέκα εργαζομένους που συμμετείχαν στην έρευνα στην Ευρώπη έχει πάρει άδεια από την εργασία του λόγω κατάθλιψης, ενώ χάνει κατά μέσο όρο 36 ημέρες εργασίας ανά επεισόδιο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κατάθλιψη. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερες από 21.000 ημέρες χαμένου χρόνου εργασίας σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Ωστόσο, παρά το μέγεθος του προβλήματος, σχεδόν ένα στα τρία διευθυντικά στελέχη ανέφεραν ότι δεν διέθεταν επίσημη υποστήριξη ή πόρους για να διαχειριστούν τους υπαλλήλους που έχουν κατάθλιψη, ενώ ποσοστό 43% ζήτησε καλύτερες πολιτικές και νομοθεσία για την προστασία των υπαλλήλων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο ευρωβουλευτής Stephen Hughes ανέφερε.

Novartis receives European Commission approval for once-daily Seebri® Breezhaler® as maintenance COPD treatment



Novartis announced yesterday that the European Commission has approved Seebri® Breezhaler® (glycopyrronium bromide) 44 mcg delivered dose (equivalent to 50 mcg glycopyrronium measured dose per capsule), as a once-daily inhaled maintenance bronchodilator treatment to relieve symptoms in adult patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). This follows the September 28 approval of once-daily Seebri® (glycopyrronium bromide) Inhalation Capsules 50 mcg in Japan.