Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012



Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα

Novartis: Τροποποίηση εμπορικής πολιτικής απέναντι στον ΕΟΠΥΥ



Η Novartis Hellas, προκειμένου να διασφαλίσει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, αποφάσισε να τροποποιήσει την εμπορική της πολιτική απέναντι στον ΕΟΠΥΥ. 

Είναι γνωστόν ότι ο μεγαλύτερος πάροχος υγείας της χώρας μας ο ΕΟΠΥΥ, είναι ένας οργανισμός με τεράστια χρέη. Κατά συνέπεια δημιουργούνται υπέρογκες ανεξόφλητες οφειλές, απέναντι σε πολλούς εταίρους στον χώρο της Υγείας. Είναι ένα φλέγον ζήτημα που αναζητά άμεσα τη λύση του και η λύση είναι μία. Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από την Πολιτεία.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσης αναφορικά με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρία, το οποίο υπερβαίνει τα 90 εκ. ευρώ και προσαυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ μηνιαίως, δεν ευοδώθηκε καμία κοινώς αποδεκτή λύση. 

Τι συζητά η Novartis με τους φαρμακοποιούς




Δρόμο για «στενότερη συνεργασία» με τους φαρμακοποιούς ανοίγει η Novartis Hellas. Σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους συλλόγους των φαρμακοποιών της χώρας σημειώνει πως αλλάζει την εμπορική της πολιτική αναφορικά με τα ακριβά σκευάσματα που ανήκουν στη λίστα του Ν.3816/2010, των οποίων η διάθεση επιτρέπεται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και θέτει ευνοϊκότερους όρους στην προμήθεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Στα χαρακώματα γιατροί και φαρμακοποιοί



Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη  οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει από το Σάββατο να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τις ιατρικές επισκέψεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου.