Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συζητά η Novartis με τους φαρμακοποιούς




Δρόμο για «στενότερη συνεργασία» με τους φαρμακοποιούς ανοίγει η Novartis Hellas. Σε έγγραφο που απέστειλε προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους συλλόγους των φαρμακοποιών της χώρας σημειώνει πως αλλάζει την εμπορική της πολιτική αναφορικά με τα ακριβά σκευάσματα που ανήκουν στη λίστα του Ν.3816/2010, των οποίων η διάθεση επιτρέπεται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και θέτει ευνοϊκότερους όρους στην προμήθεια των συγκεκριμένων σκευασμάτων.


Πιο συγκεκριμένα, τα ιδιωτικά φαρμακεία θα μπορούν να προμηθεύονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τα σκευάσματα Glivec, Afinitor, Tasigna, Myfortic, Certican και Sebivo με πίστωση 90 ημερών ή με πίστωση 60 ημερών και 2% έκπτωση επί τιμολογίου. Μέχρι τώρα, ο χρόνος της πίστωσης που έδινε η εταιρεία προς τα ιδιωτικά φαρμακεία ήταν 60 ημέρες, χωρίς άλλη διευκόλυνση.

Σύμφωνα όμως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Novartis Hellas προετοιμάζει το έδαφος για τη διακοπή χορήγησης των σκευασμάτων της προς τον ΕΟΠΥΥ. Το θέμα συζητείται εδώ και καιρό στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς ο ΕΟΠΥΥ χρωστά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ στην εταιρεία από τις αρχές του χρόνου.